25 Ιουλ 2014

Έκθεση -σοκ για την παιδική παχυσαρκία στη χώρα μας: Ένα στα τρία ελληνόπουλα είναι υπέρβαρο

Στην τετράδα των χωρών στις οποίες εντοπίζονται τα υψηλότερα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας κατατάσσεται η Ελλάδα σύμφωνα με νέα έκθεση του ΟΟΣΑ, καθώς ένα στα τρία παιδιά είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο.
Εκθεση -σοκ για την παιδική παχυσαρκία στη χώρα μας: Ενα στα τρία ελληνόπουλα είναι υπέρβαροΟι υπόλοιπες χώρες -μέλη του οργανισμού που την ανταγωνίζονται οι ΗΠΑ, η Ιταλία και η Σλοβενία.
Παρά το γεγονός ότι ίσως μπορεί να εντοπιστεί αισθητή βελτίωση, σε σχέση με λίγα χρόνια πριν (44,5% των αγοριών και 37,7% των κοριτσιών στη χώρα ήταν υπέρβαρα ή παχύσαρκα το 2010, σύμφωνα με στοιχεία της ευρωπαϊκής έρευνας «The ENERGY-Project»), το πρόβλημα παραμένει σοβαρό.
Μάλιστα, η έρευνα «The ENERGY-Project» έδειξε ότι τα παιδιά στην Ελλάδα υπολείπονται και στη σωματική άσκηση, αφού γυμνάζονται τις λιγότερες ώρες στην Ευρώπη σε σχέση με τους συνομηλίκους τους, δηλαδή κάτω από 200 λεπτά την εβδομάδα. Παράλληλα, κοιμούνται τις λιγότερες ώρες (κάτω από εννέα ημερησίως) και παρακολουθούν τις περισσότερες ώρες τηλεόρασης (πάνω από δύο την ημέρα).

ΠΗΓΗ: efimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes