12 Οκτ 2007

Αστεία τα πρόστιμα στον Ασωπό, ενώ οι βιομηχανίες πλουτίζουν

Με πρόστιμα συνολικού ύψους 400.000 ευρώ (!) μέσα σε 3,5 χρόνια επιχειρεί να προστατεύσει τη δημόσια υγεία των κατοίκων των παρόχθιων περιοχών του Ασωπού το ΥΠΕΧΩΔΕ! Την ίδια ώρα όμως, όπως ανέφερε ο Θανάσης Λεβέντης στη Βουλή, οι θάνατοι από καρκίνο αυξήθηκαν δραματικά μέσα σε μία δεκαετία: την τετραετία 1989-1992 είχαμε 5 θανάτους από καρκίνο και την περίοδο 2002-2005, φθάνουμε στους 35 θανάτους…
"Γίνεται ένα έγκλημα στην περιοχή του Ασωπού και όλη την ευρύτερη περιοχή. Έχει ρυπανθεί επικίνδυνα ο ριζοφόρος ορίζοντας από εξασθενές και πεντασθενές χρώμιο, όπως και από άλλα βαριά μέταλλα και άλλα επίσης επικίνδυνα τοξικά προϊόντα", τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι τα στοιχεία αυτά "όχι μόνο είναι ένα καμπανάκι αλλά και μια σειρήνα συναγερμού! Πρέπει να ξεσηκωθούμε".
Αναφερόμενος στα πρόστιμα σχολίασε ότι "αντιστοιχεί από 1 ευρώ στην κάθε βιομηχανία και αυτές θα βγάζουν τρισεκατομμύρια κάθε μέρα" και ζήτησε "να πάρουμε μέτρα απαγορευτικά για αυτές τις επικίνδυνες βιομηχανίες, να κλείσουν αν δεν μπορούν να προσαρμοστούν". Επεσήμανε δε ότι "δεν υπάρχουν όρια ανεκτά στα καρκινογόνα προϊόντα", όπως είναι το εξασθενές και το τρισθενές χρώμιο.

ΠΗΓΗ: Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes