22 Οκτ 2007

Ανακοίνωση της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ για την επιλογή στελεχών

" Όταν στην κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ, η ΔΑΚΕ «διερρήγνυε τα ιμάτιά της» καταγγέλλοντας το «κομματικό κράτος του ΠΑΣΟΚ» και διαλαλούσε σε όλους τους τόνους τα μέτρα «αξιοκρατίας» που θα έφερνε η ΝΔ όταν θα γινόταν κυβέρνηση.
Τώρα η ΠΑΣΚ, που όλο το προηγούμενο διάστημα υπερασπίστηκε την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ( και τις προηγούμενες διαδικασίες επιλογής στελεχών ), καταγγέλλει το ρεβανσισμό της ΝΔ.

Το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει, στα πλαίσια της συνολικής του αντίθεσης με την πολιτική της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, να καταγγείλει το πλαίσιο και τη διαδικασία επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης που ακολούθησαν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Ν.Δ. Να διεκδικήσει, όπως προτείνει η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ, ένα πλαίσιο επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης που θα στηρίζεται σε μία και μόνο αρχή: Επιλογή στελεχών εκπαίδευσης με θητεία, 100% απόλυτα μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια χωρίς συνεντεύξεις και άλλα συνεκτιμώμενα κριτήρια.
Οι πλειοψηφίες των Δ.Σ. ΔΟΕ-ΟΛΜΕ αρνούνται να υιοθετήσουν την πρόταση της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ και στην ουσία τροφοδοτούν τον υποκριτικό και αποπροσανατολιστικό καβγά του δικομματισμού.
Ορισμένοι προβάλλουν το επιχείρημα ότι «με 100% μετρήσιμα κριτήρια δεν επιλέγονται οι καλύτεροι». Αλήθεια ποιος είναι ο καλύτερος;
Την ίδια στιγμή όμως αντιφάσκουν, αφού οι καταγγελίες τους για τον υποσκελισμό ανθρώπων με περισσότερα μετρήσιμα προσόντα (π.χ. πείρα, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, προϋπηρεσία) είναι εντονότατες και αναγνωρίζουν εκ των υστέρων τις προαποφασισμένες επιλογές και τον καθοριστικό ρόλο της συνέντευξης.
Αυτό αποδεικνύει πανηγυρικά την ορθότητα της θέσης της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ.
Με επιλογές μέσα από 100% απόλυτα μετρήσιμα κριτήρια, δεν ανατρέπεται βέβαια η αντιεκπαιδευτική πολιτική χτυπιέται όμως η ημετεροκρατία, οι πελατειακές σχέσεις και αίρεται η ομηρία των στελεχών."

Απόσπασμα από ανακοίνωση της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes