21 Σεπ 2007

Ο Μανώλης Γλέζος για τις εκλογές


"Ο δικομματισμός δέχθηκε ένα γερό πλήγμα στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, όπου η Αριστερά -αν και διασπασμένη- αύξησε το συνολικό ποσοστό της. Ελπίζω να κατάλαβαν τώρα τα κόμματα της Αριστεράς ότι ο δικομματισμός κατόρθωσε να επιβιώσει μόνο χάρη στη διάσπασή της", υποστήριξε ο Μανώλης Γλέζος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ της Μεσσηνίας, αναλύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα.
Οπως σημείωσε, το πλήγμα στο δικομματισμό υπήρξε μεγάλο και σαφές, υπογραμμίζοντας ότι η Ν.Δ. "υπέστη" μια "πύρρεια νίκη", συμπληρώνοντας ότι "αν και αποτελεί μειοψηφία κυβερνά χάρη σε έναν στρεβλωτικό εκλογικό νόμο". Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι "ήρθε αντιμέτωπο με μια σοβαρή ήττα, θύμα ενός εκλογικού νόμου δικής του έμπνευσης. Τώρα έχει πανικοβληθεί και προσπαθεί να αλλάξει πρόσωπο, αδυνατώντας ακόμα να αντιληφθεί ότι αυτό που θα πρέπει να αλλάξει είναι πολιτική". Ο Μ. Γλέζος δεσμεύθηκε ότι δεν θα εγκαταλείψει τη Μεσσηνία. "Δεν μπήκα υποψήφιος απλώς για να μπω, αλλά για να βοηθήσω το λαό της Μεσσηνίας", τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι από παλιά θεωρεί τον εαυτό του "ένα κομμάτι από τη Μεσσηνία". Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς ευχαρίστησε συνολικά τους Μεσσήνιους, τόσο για την υποδοχή τους, ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης του καθενός, όσο και για την αποδοχή στο πρόσωπό του.
Σημείωσε επίσης ότι η Αριστερά θα πρέπει να σταθεί στα βασικά σημεία που την ενώνουν -δηλαδή τις κοινές θέσεις στα ουσιαστικά προβλήματα της χώρας και του λαού- και όχι στα θεωρητικά ζητήματα στα οποία ενδεχομένως διαφέρουν οι θέσεις των διαφόρων αριστερών κομμάτων και κινήσεων.

ΠΗΓΗ: Η ΑΥΓΗ 21/9/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes