6 Νοε 2011

Πάνω από 46 εκατ. Αμερικανοί στα όρια της ανέχειας


Σημαντική άνοδο σημείωσε στις ΗΠΑ ο αριθμός των ατόμων που ζουν σε μεγάλη φτώχεια, αναιρώντας την πρόοδο που είχε σημειωθεί στη χώρα την δεκαετία του ‘90 στο  περιορισμό της ανέχειας, επισημαίνει πρόσφατη έρευνα.
Η έρευνα του Ινστιτούτου Μπρούκινγκς στην Ουάσινγκτον με τίτλο «Η επανεμφάνιση της συγκεντρωμένης Φτώχειας», επισημαίνει ότι ο αριθμός των αμερικανών που ζουν στην ανέχεια έφτασε τα 46,3 εκατομμύρια.
Το Ινστιτούτο αναφέρει ότι ο αριθμός των ατόμων που ζουν σε περιοχές που πλήττονται από μεγάλη φτώχεια αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 30%. Ως φτωχές ορίζονται κοινότητες που το εισόδημα τουλάχιστον του 40% των κατοίκων είναι τόσο χαμηλό που κατατάσσεται «κάτω από το όριο φτώχειας».
Η έρευνα συγκρίνει τον αριθμό των Αμερικανών που ζούσαν  στη φτώχεια το 2000 με αυτό του 2005-2009. Η φτώχεια στις ΗΠΑ καθορίζεται από εισόδημα 16,200 ευρώ ετησίως, δηλαδή 22.300 δολάρια ή και λιγότερο για μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων.
Η πρόσφατη οικονομική κρίση ευθύνεται για εκατομμύρια άνεργους, ενώ πολλοί Αμερικανοί έχουν χάσει τα σπίτια τους επειδή δεν μπορούσαν να πληρώσουν τις δόσεις των στεγαστικών τους δανείων.
Οι μεσοδυτικές και νότιες περιοχές των ΗΠΑ έχουν πληγεί περισσότερο, λόγω της ανεργίας από την αποχώρηση μεγάλων βιομηχανικών μονάδων και λόγω του μεγάλου αριθμού κατοικιών που έχουν δεσμευτεί από τις τράπεζες.


ΠΗΓΗ: http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes