12 Απρ 2011

Δεν πατούν πόδι στο σχολείο


Πριν την ώρα της ολοκλήρωσαν οι περισσότεροι μαθητές της Γ’ τάξης των Λυκείων του Βόλου τη σχολική χρονιά, καθώς εδώ και δύο εβδομάδες με το πρόσχημα των πανελλαδικών εξετάσεων οι σχολικές αίθουσες είναι άδειες από μαθητές. Μόλις ένα 10% έως 20% των μαθητών παρακολουθεί ακόμη τα μαθήματα κι αυτό επειδή έχει ξεπεράσει το όριο των 164 απουσιών που προβλέπεται.
Η εικόνα που παρουσίαζε χθες το 1ο Λύκειο Βόλου ήταν απογοητευτική. Από τους 84 μαθητές της Γ’ Λυκείου στις αίθουσες ήταν μόλις οι 20, ενώ την Παρασκευή μόνο δώδεκα μαθητές παρακολούθησαν τα μαθήματα.
Ο Διευθυντής του σχολείου σημείωσε πως οι μαθητές έχουν εξαφανιστεί στην κυριολεξία και η κατάσταση αυτή θα διογκωθεί τις επόμενες ημέρες. Ο κ. Γιώργος Αγγελάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «κάτι πρέπει να γίνει με αυτή την κατάσταση, δεν μπορεί να συνεχιστεί».
Η ίδια εικόνα επικρατούσε χθες και στο 2ο Λύκειο Βόλου. Εκεί από τους 75 μαθητές της Γ’ Λυκείου παρακολούθησαν μαθήματα οι 28. «Κρατάμε μία παγκόσμια πρωτοτυπία, αυτή των αδικαιολογήτων απουσιών. Τι σημαίνει αδικαιολόγητη απουσία;», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Καραζήσης, Διευθυντής του σχολείου, ο οποίος ανέφερε πως μόνο στο δικό του σχολείο έχουν κατατεθεί 350 ιατρικές γνωματεύσεις για να δικαιολογήσουν οι μαθητές τις απουσίες!!!
Η υπ’ αριθμόν ένα δικαιολογία είναι η γαστρεντερίτιδα κι ακολουθούν τα εμπύρετα περιστατικά και η γρίπη.
Στις αίθουσες του 4ου Λυκείου Βόλου βρέθηκαν χθες 21 μαθητές από τους 78 που φοιτούν συνολικά στη Γ’ τάξη. «Η ύλη έχει καλυφθεί και πλέον οι μαθητές κάνουν επαναλήψεις. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η επανάληψη στο σχολείο είναι ένα κλειδί για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Πριν από μερικά χρόνια καθηγήτρια του σχολείου στις επαναλήψεις είχε πετύχει το θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων και οι μαθητές που βρίσκονταν στις αίθουσες ευνοήθηκαν ιδιαιτέρως, καθώς το είχαν διδαχθεί», τόνισε ο κ. Δασκαλάκης.
Εικόνα διάλυσης όμως επικρατούσε και στο 6ο Λύκειο Βόλου. Μόλις 25 μαθητές από τους 119 έκαναν μάθημα χθες, ενώ η κατάσταση αυτή σύμφωνα με τον Διευθυντή επικρατεί εδώ και δύο εβδομάδες. Ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά πως μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση αυτή έχουν τα φροντιστήρια, τα οποία το διάστημα πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις βάζουν τα μαθήματα τις πρωινές ώρες, με αποτέλεσμα οι μαθητές να «τρέχουν» σ’ αυτά και να μην προσέρχονται στο σχολείο.
Άδειες αίθουσες όμως καταγράφονται σε όλα τα λύκεια της Μαγνησίας, κυρίως όμως στο Βόλο κι αυτό θα συνεχιστεί έως και τη λήξη του σχολικού έτους.
Στο μεταξύ και παράλληλα με όλη αυτή την αναστάτωση που επικρατεί στα Λύκεια η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας απέστειλε οδηγίες για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών εξαιτίας των καταλήψεων.
Η απόφαση είναι να επεκταθεί κατά μία διδακτική ώρα το ωρολόγιο πρόγραμμα σε καθημερινή βάση έως τη λήξη του έτους. Όμως αυτό είναι σχεδόν ανέφικτο να πραγματοποιηθεί εξαιτίας των απουσιών των μαθητών.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί πως οι μαθητές του Λυκείου έχουν τη δυνατότητα να κάνουν 50 αδικαιολόγητες και 64 δικαιολογημένες απουσίες καθ’ όλη τη σχολική χρονιά.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 12 Απριλίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes