26 Ιαν 2011

Σ' ευχαριστώ ω εταιρία...



Η άνοδος της ασημαντότητας… Κατακραυγή, φαιδρότητα, σκηνικό αρένας, πολιτική θύελλα αλλά και μια γενικευμένη αίσθηση συγκάλυψης και απαξίωσης συνθέτουν το σκηνικό της επόμενης μέρας, μετά τη δημοσιοποίηση των πορισμάτων της εξεταστικής επιτροπής για τη Ζίμενς. Πέρα από τη γελοιότητα με τα πρόσωπα στα μανταλάκια και όλο αυτό το άθλιο αλισβερίσι ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα, του τύπου "σου δίνω δυο δώσε μου τρεις" και την εντυπωσιακή ομολογουμένως αντιπαράθεση μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, η ταμπακέρα για την οποία δεν μιλά κανείς είναι ο χρηματισμός των κομμάτων, χρηματισμός θεσμικός που αποθεώνει τη νοοτροπία, "ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό"... Σε κάθε προεκλογική περίοδο τα κομματικά ταμεία και κυρίως των κομμάτων εξουσίας, γεμίζουν με πακτωλούς χρημάτων από τις εταιρίες με αποτέλεσμα να εδραιώνονται συγκεκριμένες δεσμεύσεις, συγκεκριμένες εξαρτήσεις και συγκεκριμένες πρακτικές και συμπεριφορές... Τα κόμματα τροφοδοτούνται με μαύρο χρήμα και τροφοδοτούν στη συνέχεα με έργα και διευκολύνσεις τις εταιρίες - χορηγούς, πραγματοποιώντας εμπορική συναλλαγή και αναπαράγοντας το πιο μαύρο μοντέλο διαφθοράς του κομματικού συστήματος. 

Παρότι ο ίδιος ο κύριος Ζίμενς ο Μιχ. Χριστοφοράκος ομολόγησε δημόσια πως το 2% των κονδυλίων της εταιρίας στην Ελλάδα διοχετεύονταν στα δύο μεγάλα κόμματα, παρά το γεγονός ότι ο Θ. Τσουκάτος παραδέχθηκε πως πήρε 1.000.000 μάρκα για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. δεν διανοήθηκαν καν να ανοίξουν τους λογαριασμούς των κομμάτων και να ελέγξουν τα κομματικά ταμεία τους... Δηλαδή δεν έψαξαν το μείζον και αναλώθηκαν στα πρόσωπα που είναι το έλασσον μπροστά στη μεγάλη δεξαμενή με το μαύρο πολιτικό χρήμα. 

Πρόκειται δηλαδή για το άκρον άωτον της υποκρισίας και της ενοχής... 

Το κομματικό σύστημα εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνια διεξάγει την πολιτική αντιπαράθεση κατά κανόνα μέσω σκανδάλων τα οποία το ίδιο παράγει, τα ανοίγει όταν αυτό απαιτούν οι ανάγκες του πολιτικού παιγνίου, είτε για την εξόντωση του πολιτικού αντιπάλου, είτε για αποπροσανατολισμό, είτε για να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη και να επιβάλλουν εξελίξεις και τα κλείνει κατά το δοκούν αφού έχει διαπομπεύσει ανθρώπους, έχει ευτελίσει θεσμούς και έχοντας εξευτελίσει τον εαυτό του...


ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 22/1/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes