5 Φεβ 2009

Δεύτερο «ναι» στο διάλογο για την Παιδεία από τη ΓΣΕΕ


Τις υψηλές πύλες του πολιτικού συστήματος χτυπά από σήμερα ο υπουργός Παιδείας κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος, στο πλαίσιο της προσωπικής του εκστρατείας για την προετοιμασία του διαλόγου για την Παιδεία. Στις 12 το μεσημέρι επισκέπτεται στο γραφείο του στη Βουλή τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη. Το επόμενο διάστημα ο υπουργός Παιδείας θα αποστείλει το επισκεπτήριό του σε υψηλά πρόσωπα του ευρύτερου πολιτικού κύκλου συνεχίζοντας και τις επαφές του με τους προκατόχους του.
Χθες ο κ. Σπηλιωτόπουλος εισέπραξε τη δεύτερη θετική απάντηση στο προσκλητήριό του για το τραπέζι του διαλόγου. «Εμείς ποτέ δεν θα λείψουμε από ζητήματα τα οποία αφορούν στο μέλλον των παιδιών, στο μέλλον των γενεών, στο μέλλον της χώρας μας, που σχετίζονται κυρίως με το ζήτημα της Παιδείας και της εκπαίδευσης», δήλωσε ο κ. Γ. Παναγόπουλος, πρόεδρος της ΓΣΕΕ, της κατά σειράν τρίτης συνδικαλιστικής οργάνωσης που έχει επισκεφθεί ο υπουργός Παιδείας για να την προσκαλέσει στο διάλογο. Η ΓΣΕΕ αποτελεί κρίσιμο κρίκο του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, στο οποίο ήταν η πρώτη που προσήλθε και η τελευταία που αποχώρησε όταν προ τριετίας η ατζέντα περιλάμβανε τις αλλαγές στο νόμο-πλαίσιο των ΑΕΙ. Τα τελευταία χρόνια η ΓΣΕΕ παρατηρεί στενά τα εκπαιδευτικά πράγματα (ιδίως το σύστημα πρόσβασης) και ασκεί παρεμβάσεις επί τη βάσει ερευνών και μελετών που διενεργεί το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
«Σε πολλά σημεία οι απόψεις μας ταυτίζονται. Το είχα πει από την πρώτη στιγμή ότι εμένα μου είναι αδιάφορη η ιδεολογική αφετηρία οποιουδήποτε συμμετέχει ζωηρά στο διάλογο αυτό», τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος. Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση του προέδρου της ΓΣΕΕ όταν κλήθηκε να σχολιάσει το «όχι» της ΟΛΜΕ. «Οπως ο κάθε φορέας παίρνει τις αποφάσεις του και αυτές θα τις κρίνει η κοινωνία», είπε.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes