5 Φεβ 2009

Παιδιά του δημοτικού στρέφονται στα φροντιστήρια

Πριν από μερικά χρόνια θα φάνταζε αδιανόητο. Κι όμως αποτελεί πραγματικότητα στην Ελλάδα του σήμερα. Φροντιστήρια για παιδιά του δημοτικού λειτουργούν στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδος.
Γιατί ένα παιδί του δημοτικού να πηγαίνει σε φροντιστήριο; Αν πηγαίνει από τόσο μικρή ηλικία, τι θα γίνει στο γυμνάσιο και το Λύκειο; Εύλογα ερωτήματα που γεννιούνται στο μυαλό του καθενός ακούγοντας γι’ αυτό το νέο φαινόμενο. Κάποιοι όμως σπεύδουν να διευκρινίσουν πως δεν πρόκειται για φροντιστήρια, αλλά για μελετητήρια υπό την έννοια ότι δεν βάζουν έξτρα ύλη στα παιδιά. Πρόκειται για ένα καινούριο θεσμό που έκανε την εμφάνισή του δειλά δειλά και τα τελευταία χρόνια έχει έρθει δυναμικά στο προσκήνιο.
Μπορεί οι απαιτήσεις των βιβλίων να έχουν αυξηθεί, με αποτέλεσμα ο μέσος γονιός να μην μπορεί να βοηθήσει το παιδί του στη μελέτη. Μπορεί να οφείλεται στο νέο μοντέλο οικογένειας, δηλαδή ότι πλέον εργάζονται και οι δύο γονείς και δεν υπάρχει πολύ ελεύθερος χρόνος για το γονιό να βοηθήσει το παιδί στη μελέτη. Όποια κι αν είναι τα αίτια εμφάνισης των αναγνωστήριων, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Υπάρχουν! Τα παιδιά μελετάνε τα μαθήματά τους για την επόμενη μέρα, κάνουν επαναλήψεις και καλύπτουν τις απορίες τους με την βοήθεια δασκάλων.

ΠΗΓΗ: Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ 5/2/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes