16 Ιουν 2008

Ποινικό αδίκημα η προσέλκυση παιδιών μέσω Διαδικτύου ή κινητών

Το «ψάρεμα» ανηλίκων από παιδόφιλους (ή όπως έχει επικρατήσει διεθνώς «grooming»), μέσω Διαδικτύου ή κινητού τηλεφώνου με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση, κακοποίηση, πορνογραφία, αποτελεί πλέον ποινικό αδίκημα, ενώ η ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου μετατρέπεται σε κακούργημα.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, τα στοιχεία της ταυτότητας και το γενετικό προφίλ (DΝΑ) των αμετάκλητα καταδικασθέντων για ασέλγεια, σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση ανηλίκων θα φυλάσσονται σε ειδικό αρχείο στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Υπηρεσιών.
Στον καταδικασθέντα για τα αδικήματα αυτά θα απαγορεύεται η άσκηση επαγγέλματος που συνεπάγεται επαφή με τα παιδιά.
Μετά τη μετατροπή της σε κακούργημα, η ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων θα τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών, ενώ φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών θα επιβάλλεται σε όποιον ενήλικο ή προσποιούμενο τον ενήλικο επιχειρεί να αποκτήσει γνωριμία ή κάνει ασελγείς προτάσεις και χειρονομίες σε ανήλικο μέσω Ιnternet και κινητού ή σταθερού τηλεφώνου.
Ακόμη στα 15 χρόνια, από τα 10 έτη σήμερα, αυξάνεται το ηλικιακό όριο μέχρι το οποίο μπορεί να θεωρηθεί από τα δικαστήρια θύμα του αδικήματος της πορνογραφίας ένα παιδί.


ΠΗΓΗ: ΔΟΛ

1 σχόλιο:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

πολυ ενδιαφερον νομοσχεδιο...Να και κατι καλο.....

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes