20 Μαρ 2008

Ημερίδα για το Σύνδρομο Down διοργανώνει η «Ηλιαχτίδα» την 21η Μαρτίου


Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Σύνδρομο Down η 21η Μαρτίου και ο Σύλλογος Ηλιαχτίδα διοργανώνει στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων ημερίδα με σκοπό την ενημέρωση των γονέων, την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, την ενεργοποίηση των δυνάμεων της αλληλεγγύης και την υπέρβαση της προκατάληψης.
Η ημερίδα της Ηλιαχτίδας, ένωση γονέων και φίλων ατόμων με Σύνδρομο Down, πραγματοποιείται την Παρασκευή 21 Μαρτίου στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), ώρα 9:30-17:00, με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και του Δήμου Αθηναίων.
Θα τεθούν προς συζήτηση θέματα που αφορούν στη ζωή των ατόμων με Σύνδρομο Down και απασχολούν το περιβάλλον τους όπως η σύγχρονη ιατρική έρευνα, η πρώιμη παρέμβαση, η εκπαίδευση, η διαχείριση συμπεριφοράς, η ψυχολογική στήριξη, η σεξουαλικότητα, η κοινωνική ένταξη και η επαγγελματική αποκατάσταση.
Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μετά τις ομιλίες των οποίων θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση.
* Οι νέοι-μέλη του Συλλόγου Ηλιαχτίδα διοργανώνουν την 21η Μαρτίου εκδήλωση ηλεκτρονικής μουσικής στην οποία μετέχουν αφιλοκερδώς 22 γνωστοί djs, σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης της νεολαίας απέναντι στα άτομα με Σύνδρομο Down. Η εκδήλωση αρχίζει στις 17:00 στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

ΠΗΓΗ: ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes