21 Μαρ 2008

Τρία στα τέσσερα παιδιά εκτίθενται συστηματικά σε παθητικό κάπνισμα


Σε «τεκέ» μεγαλώνουν τα περισσότερα ελληνόπουλα. Σύμφωνα με μελέτη, τρία στα τέσσερα παιδιά εκτίθενται συστηματικά σε παθητικό κάπνισμα καθώς ο ένας τουλάχιστον από τους γονείς τους είναι μανιώδης καπνιστής. Ακόμη και στις περιπτώσεις που οι γονείς γνωρίζουν ότι το παιδί τους έχει κάποιο χρόνιο αναπνευστικό πρόβλημα, εκείνοι συνεχίζουν να καπνίζουν.
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία πανελλήνιας μελέτης, η οποία διήρκεσε δέκα χρόνια, σε δείγμα 2.133 παιδιών με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα. Η μελέτη, η οποία διεξήχθη από ομάδα επιστημόνων του Παιδιατρικού- Παιδοπνευμονολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου «Ελπίς», έδειξε ότι το ποσοστό των καπνιστών γονέων όχι μόνο δεν μειώθηκε την τελευταία πενταετία (το 2002 άρχισαν να εφαρμόζονται μέτρα του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους) αλλά σημείωσε αύξηση τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες που κατοικούν στην Αθήνα.
Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν χθες από τον πρόεδρο του Ελληνικού Κολεγίου Παιδιάτρων, καθηγητή κ. Γ. Χρούσο, την καθηγήτρια Παιδιατρικής κυρία Μαρία Θεοδωρίδου και τον διευθυντή του Παιδιατρικού Τμήματος του Νοσοκομείου «Ελπίς» κ. Χ.Κατσαρδή, με αφορμή τη διεξαγωγή του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Κολεγίου. Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκινούν σήμερα και λήγουν την Κυριακή.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes