22 Φεβ 2008

ΘΑΛΑΣΣΙΟΙ ΚΟΛΠΟΙ: Παγασητικός και Σαρωνικός οι πιο μολυσμένοι

Μια από τις τέσσερις πιο επιβαρυμένες θαλάσσιες περιοχές της χώρας είναι ο Παγασητικός κόλπος σύμφωνα με διεθνή έρευνα του Αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Οικολογικής Ανάλυσης και Σύνθεσης (NCEAS) για τα επίπεδα της μόλυνσης στα θαλάσσια οικοσυστήματα της Ελλάδας. Σύμφωνα με τα όσα παρουσιάζονται στην έρευνα, λιγοστές είναι οι υδάτινες περιοχές της Ελλάδας που έχουν παραμείνει ανέπαφες από τις καταστροφικές επιπτώσεις της ανθρώπινης παρέμβασης.
Όπως αναφέρεται ακόμη, το 40% των θαλάσσιων οικοσυστημάτων παγκοσμίως οδεύει ολοταχώς προς την καταστροφή. Ιδιαίτερα απογοητευτική είναι η κατάσταση για τον Παγασητικό κόλπο.
Από τα στοιχεία που προέκυψαν, η κατάσταση των θαλάσσιων οικοσυστημάτων στη χώρα μας, και ιδιαίτερα των κλειστών θαλασσών που υπάρχει διαρκής μόλυνση, «χτυπάει κόκκινο». Ο Παγασητικός Κόλπος κατέχει την πρωτιά μαζί με τον Σαρωνικό κόλπο και τις ανατολικές παράκτιες περιοχές της Αττικής, ύδατα τα οποία υφίστανται τη μεγαλύτερη ρύπανση, και ακολουθούν ο Θερμαϊκός, Πατραϊκός και Αργολικός κόλπος.

ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes