5 Φεβ 2008

Δωρεάν λάπτοπ σε μαθητές

ΔΩΡΕΑΝ φορητούς υπολογιστές σε μαθητές του Δημοτικού και Γυμνασίου από το επόμενο σχολικό έτος σχεδιάζει τώρα να χορηγήσει πιλοτικά η κυβέρνηση, ύστερα από το πρόγραμμα επιδότησης για αγορά λάπτοπ από αριστούχους φοιτητές, που ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζεται εφέτος.
Όπως ανακοίνωσαν χθες, σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι υπουργοί Οικονομίας και Παιδείας κ.κ. Γ. Αλογοσκούφης και Ευρ. Στυλιανίδης, το νέο σχέδιο αφορά τη δοκιμαστική ενσωμάτωση του «φορητού μαθητικού υπολογιστή» στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το σχέδιο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση για δύο μήνες, έως και την Παρασκευή 4 Απριλίου 2008. Η δράση αυτή, στη δοκιμαστική της φάση, θα υλοποιηθεί σε περιορισμένο αριθμό σχολείων και ο μαθητικός υπολογιστής θα απευθυνθεί σε μαθητές των τάξεων από την Ε΄ Δημοτικού έως και τη Β΄ Γυμνασίου. Οι τάξεις οι οποίες τελικά θα χρησιμοποιήσουν τον φορητό μαθητικό υπολογιστή θα οριστικοποιηθούν μετά το πέρας της δημόσιας διαβούλευσης του σχεδίου. Το κόστος των υπολογιστών δεν θα βαρύνει τους μαθητές και τους γονείς, καθώς η επιλογή και η προμήθεια θα γίνει ύστερα από ανοικτό διεθνή διαγωνισμό. Τα γνωστικά αντικείμενα που κατ΄ αρχήν προτείνονται να υποστηριχθούν με εκπαιδευτικό λογισμικό στο πλαίσιο της δράσης, είναι τα Μαθηματικά, η Γεωγραφία, η Φυσική, η Πληροφορική και η Ιστορία.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι σαν εκπαιδευτικός πληροφορικής και μαθηματικός κατά πόσο αυτό το εγχείρημα θα μπορέσει να υλοποιηθεί με το υπάρχον αναλυτικό πρόγραμμα και με την εικονική σε πολλές περιπτώσεις επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Όσον αφορά τους μικρότερους μαθητές στο δημοτικό, καλό θα ήταν να χρησιμοποιηθούν τα laptops αυτά σαν βοήθημα περισσότερο στο να μάθουν να γράφουν σωστά με ορθογραφία και να εξασκήσουν το μυαλό στα μαθηματικά και ειδικά στη γεωμετρία. Είναι τραγικό να βλέπει κανείς μαθητές στο γυμνάσιο και στο λύκειο να μην μπορούν να γράψουν σωστά τα γράμματα και να διατυπώνουν την άποψή τους καθώς επίσης και να αγνοούν στοιχειώδεις μαθηματικές έννοιες. Είμαι αρκετά αισιόδοξος και πιστεύω ότι αυτό το νέο εργαλείο θα χρησιμοποιηθεί σωστά από όλους και θα βάλει ένα λίθο στις προσπάθειες όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ζαμάνης Ευάγγελος
Εκπαιδευτικός

Τηλέμαχος Κουντούρης είπε...

Αγαπητέ συνάδελφε ο προβληματισμός σου είναι κατά βάση σωστός. Οι υπολογιστές δεν είναι παρά ένα ακόμα μέσο που μπορεί να βοηθήσει στη διδασκαλία. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Η ουσία όμως βρίσκεται στο περιεχόμενο σπουδών και στο κατά πόσο αυτό συντελεί στην απελευθέρωση του πνεύματος ή αντίθετα στον ακρωτηριασμό του. Όλα τα άλλα θαρρώ πως έπονται...

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes