5 Φεβ 2008

Απόσπασμα απο τη συνέντευξη της Ελένης Καραΐνδρου στη Καθημερινή 3-2-2008

- Στην ίδια κοινωνία ζούμε όλοι. Μας επηρεάζει αυτό το γκρίζο και νοσηρό περιβάλλον, αυτή η ασχήμια που υπάρχει γύρω μας. Κι αυτή τη στιγμή ξεπέρασε κάθε όριο. Λυπάμαι για την κατάντια του τόπου μας. Δίπλα μας υπάρχουν πόλεμοι, θάνατος και εμείς έχουμε τη διαφθορά, τη διάβρωση του κοινωνικού ιστού και ένα Θεό που υψώνεται: το χρήμα.
Με στενoχωρεί να βλέπω ανθρώπους να μην αντιστέκονται. Δεν μιλάω βέβαια για την πολιτική. Αυτή έπεσε σε ανυποληψία. Εξαιρέσεις υπάρχουν, όμως το γενικό κλίμα είναι ίδιο. Τα συμφέροντα της πολιτικής αγκαλιάστηκαν με εκείνα των μίντια, ειδικότερα της τηλεόρασης που καθοδηγεί και αποπροσανατολίζει. Με χαρά θα πετούσα την τηλεόρασή μου από το μπαλκόνι. Θα είχε όμως αξία αν το κάναμε όλοι μαζί.
Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι δεν υπάρχει κοινωνική συνείδηση συνόλου. Είναι εφιαλτικά όσα γίνονται στην τηλεόραση. Όπως αυτά που συμβαίνουν στον ιατρικό κόσμο, τη διαφθορά στην αστυνομία, στη δικαιοσύνη. Αυτά μας ξεπερνούν. Ο φίλος μου ο Καταλειφός είπε κάπου «να γίνει επανάσταση». Δεν είδες, και τις επαναστάσεις σαν τα μούτρα τους τις έκαναν. Στο Παρίσι έζησα τον Μάη του '68, όπως την ελπίδα της αριστεράς, όμως σήμερα πού να ακουμπήσεις. Είναι σαν κάτι να σε χαϊδεύει και να μην οδηγεί πουθενά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes