1 Δεκ 2007

Χιλιάδες μαθητές στους δρόμους του Άμστερνταμ

Περίπου 15.000 Ολλανδοί μαθητές γυμνασίου πραγματοποίησαν πορεία στο Αμστερνταμ διαδηλώνοντας κατά της απόφασης της κυβέρνησης να ορίσει ως ελάχιστο χρόνο διδασκαλίας τις 1.040 διδακτικές ώρες κατ' έτος.
Στην διαδήλωση συμμετείχαν τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών AOB και CNV. Σε σύγκριση με προηγούμενες κινητοποιήσεις, η διαδήλωση της Παρασκευής έγινε με σχετικά ομαλό τρόπο, κυρίως χάριν των προληπτικών μέτρων που έλαβαν οι ίδιοι οι μαθητές, πάντως, η αστυνομία του Αμστερνταμ ανακοίνωσε ότι προέβη σε συνολικά 60 συλλήψεις.
Στην πορεία, μέλη της ένωσης μαθητών γυμνασίου της Ολλανδίας, ή LAKS, συνομίλησαν με πολιτικούς και αξίωσαν η κυβέρνηση σε πλήρη σύνθεση να πάρει θέση για το ελάχιστο όριο που θεσπίσθηκε.
Η LAKS υποστηρίζει ότι τα σχολεία καλύπτουν το όριο αναγκάζοντας απλώς τους μαθητές να παραμένουν σε αίθουσες χωρίς παρόντες εκπαιδευτικούς, αλλά μόνο επιτηρητές, επιπλέον ώρες, χωρίς να φροντίζουν να μαθαίνουν κάτι. Σύμφωνα με την LAKS και τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών, τα σχολεία δεν έχουν τους απαραίτητους πόρους και το διδακτικό προσωπικό για να καλύψουν το ελάχιστο όριο που θεσπίσθηκε.
Oι μαθητές ζήτησαν να προταχθεί η ποιότητα έναντι της ποσότητας οι δάσκαλοι πρότειναν από την πλευρά τους τα σχολεία να αποφασίζουν μόνα τους εάν θα προσφέρουν 960 ή 1.040 ώρες διδασκαλίας κατ' έτος.


πηγή: Α.Π.Ε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes