2 Νοε 2007

Τεστ στο μέτωπο της Παιδείας ήταν το χθεσινό συλλαλητήριο

Το χθεσινό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, πρώτο τεστ στο μέτωπο της Παιδείας για την εφετινή χρονιά, είχε παλμό και ενθουσιασμό, ήταν όμως σαφώς μικρότερο από τις μεγάλες πορείες του περασμένου χειμώνα. Η Αστυνομία κάνει λόγο για 2.000 διαδηλωτές, ενώ οι διοργανωτές του, εκπρόσωποι καθηγητών γυμνασίων- λυκείων, πανεπιστημίων και συντονιστικών οργάνων μαθητών, μιλούν για 8.000.
Όπως εκτιμούσαν στελέχη των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, όλα θα κριθούν από τη στάση την οποία θα τηρήσει τις επόμενες ημέρες η μεγάλη μάζα των φοιτητών, οι οποίοι ολοκληρώνουν τις εξετάσεις τους. Σημείωναν επίσης ότι οι καταλήψεις στα περισσότερα από τα 400 σχολεία είναι αυθόρμητες και πρόσθεταν ότι υπάρχουν ήδη οι πρώτες ενδείξεις πως μετά την πορεία του Πολυτεχνείου όλα τα σχολεία θα επανέλθουν στους κανονικούς ρυθμούς τους.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Παραθέτω λόγια του Giorgio Agamben από το βιβλίο του Homo sacer - Κυρίαρχη εξουσία και γυμνή ζωή - χρήσιμα πιστεύω για την ανάλυση του πόστ.


" Η δίψα της γνώσης συνοψίζει τη διαδικασία διαμέσου της οποίας, στο κατώφλι της νεωτερικής εποχής, η ζωή καθίσταται το διακύβευμα της πολιτικής με μια υποδειγματική διατύπωση: "Εδώ και χιλιετίες ο άνθρωπος παρέμεινε αυτό που ήταν για τον Αριστοτέλη: ένα "ζώον", και πέραν τούτου ένα "ζώον" ικανό να έχει και πολιτική υπόσταση. ο νεωτερικός άνθρωπος είναι ένα ζώο στην πολιτική του οποίου η ζωή του ως εμβίου όντος καθίσταται αντικείμενο διερώτησης"

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes