2 Νοε 2007

650.000 πεθαίνουν κάθε χρόνο από το τσιγάρο

Ασύμμετρη απειλή… αποτελεί το κάπνισμα στην Ευρώπη. Κάθε χρόνο καταγράφονται περισσότεροι από 650.000 θάνατοι καπνιστών και 79.000 παθητικών καπνιστών, ενώ τα κοινοτικά κράτη είναι αναγκασμένα να καταβάλλουν υπέρογκα ποσά για την περίθαλψη των ασφαλισμένων που αντιμετωπίζουν παθήσεις σχετικές με το κάπνισμα.

"Η ιατρική κοινότητα έχει τεκμηριώσει ήδη από τη δεκαετία του ’60 τις θανατηφόρες συνέπειες του καπνίσματος. Από εδώ και πέρα η μείωση του καπνίσματος και η αποτροπή των νέων να το αρχίσουν αποτελεί καθαρά πολιτική ευθύνη. Πρέπει να υιοθετήσουμε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μια σύγχρονη, φιλόδοξη, επιθετική και ευφάνταστη αντικαπνιστική πολιτική", τόνισε ο κ. Γκλαβάκης σε παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αφορμή την Πράσινη Βίβλο της Ε.Ε. για το κάπνισμα.

Ο καπνός είναι ένα μείγμα που αποτελείται από 4.000 ουσίες, εκ των οποίων 50 από αυτές είναι καρκινογόνες. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μέσα στην επόμενη 25ετία οι θάνατοι από το κάπνισμα θα είναι 8 φορές περισσότεροι από τον μέγιστο υπολογιζόμενο αριθμό νεκρών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

ΠΗΓΗ: ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes