2 Νοε 2007

Συμπόσιο για τον Χέγκελ

Επικεντρωμένο στον Χέγκελ είναι το συμπόσιο με θέμα "Το Πνεύμα του Διαφωτισμού στο σταυροδρόμι της ευρωπαϊκής νεωτερικότητας" που οργανώνει το Ινστιτούτο Γκαίτε σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ελληνογερμανικών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών, το περιοδικό "Αξιολογικά" και το Ίδρυμα Σάκη Καράγιωργα την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου (6 μ.μ.) στο Αμφιθέατρο Δρακοπούλου, στο Κεντρικό Κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 50), στο πλαίσιο των "Ημερών Γερμανικού Πολιτισμού".
Αφορμή για την εκδήλωση δίνει η 200ή επέτειος από την έκδοση της "Φαινομενολογίας του Πνεύματος" του Χέγκελ που σύμφωνα με τους οργανωτές αποτελεί μια καλή αφορμή για να αναστοχαστεί κανείς την πορεία της ευρωπαϊκής νεωτερικότητας με φόντο τον πνευματικό, πολιτιστικό, ιστορικό και κοινωνικοπολιτικό ορίζοντα που έχει χαράξει το ιστορικό αυτό έργο.
Θα μιλήσουν οι Andreas Arndt, πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Χέγκελ, Walter Jaeschke, Διευθυντής του Αρχείου Χέγκελ του Πανεπιστημίου Bochum, Δημήτρης Καρύδας, Ινστιτούτο Κριτικής Θεωρίας στο Βερολίνο και Γεώργιος Φαράκλας καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Η εκδήλωση θα γίνει στην γερμανική και την ελληνική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση και είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

ΠΗΓΗ: Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes