2 Οκτ 2007

Να διατηρηθούν οι προσφυγικές πολυκατοικίες της Αλεξάνδρας

Η διατήρηση όλων των προσφυγικών πολυκατοικιών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας είναι αναγκαία διότι αποτελεί την καλύτερη υπόμνηση απέναντι στον πολεοδομικό γιγαντισμό μιας πόλης που συνέθλιψε στο διάβα της κάθε ίχνος ιστορίας, πολιτισμού και μνήμης.
Πέρα όμως απο την υπόμνηση, η σωτηρία των προσφυγικών θα αποτελέσει και δικαίωση για όλους εκείνους - ανθρώπους και κινήματα- που με την επίμονη δράση τους έχουν μέχρι στιγμής τουλάχιστον αποτρέψει το μοιραίο της κατεδάφισής τους. Το συγκρότημα προσφυγικών πολυκατοικιών της Λ. Αλεξάνδρας έχει μεγάλη αξία εξαιτίας της σημασίας του ως χώρου μνήμης των προσφύγων και των παιδιών τους μετά τον ξεριζωμό από τη Μ. Ασία.
Το συγκρότημα των προσφυγικών έχει επίσης μεγάλη καλλιτεχνική και επιστημονική αξία καθώς αποτελεί εξαίρετο δείγμα αρχιτεκτονικής μορφής Μπαουχάους –εκ των ελαχίστων της εποχής στην Ελλάδα– και εξαιρετική πολεοδομική διαμόρφωση ως μοναδικό συγκρότημα εργατικών πολυκατοικιών αντίστοιχα με ανάλογα εξαίρετα δείγματα στη Γερμανία κ.λπ. Το θέμα της διάσωσής του επαναφέρει στη νέα βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Φιλίνη με επίκαιρη ερώτησή της προς τους αρμοδίους υπουργούς.
Ρωτά συγκεκριμένα η βουλευτής αν η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στην κήρυξη ως διατηρητέου του συνόλου του συγκροτήματος των προσφυγικών πολυκατοικιών προκειμένου να μην υλοποιηθούν οι προθέσεις της Κρατικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) και του ΥΠΕΧΩΔΕ να κατεδαφίσουν τις έξι από τις οκτώ κατοικίες όπως έχει ήδη αποφασιστεί.

ΠΗΓΗ: Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes