2 Οκτ 2007

Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ

"Η ακροδεξιά ομάδα, που από τις 16 Σεπτεμβρίου υπάρχει στο κοινοβούλιο, πανηγυρίζει ήδη για την πρώτη της μεγάλη ιδεολογική νίκη. Γιατί η κατάργηση του πολυσυζητημένου βιβλίου Ιστορίας είναι ακριβώς αυτό -και μόνο αυτό. Με όλη τη φιλότιμη συνδρομή πολλών αριστερών δημοσιολόγων και δημοσιογράφων και λίγων αριστερών ιστορικών, η νίκη είναι ολόκληρη της ακροδεξιάς. "Δεν τεμαχίζεται και δεν κληροδοτείται σε περισσότερους", όπως έλεγε κι ένας άλλος επίκαιρος κάποτε."
...........................................................................................................................................
Δεν είμαστε, ωστόσο, αφελείς. Ξέρουμε πως η έξοδός της Μαριέττας από τη Βουλή δεν οφείλεται σε μας. Και πάλι για νίκη της ακροδεξιάς πρόκειται. Δεν έχασε τη βουλευτική έδρα η νεοφιλελεύθερη Μαριέττα, αλλά η πολιτικά φιλελεύθερη Μαριέττα. Αυτή που δεν υπέγραψε για τις ταυτότητες, αυτή που υπερασπίστηκε θεσμικά το βιβλίο της Ιστορίας αρνούμενη να νομιμοποιήσει τον ακροδεξιό ορυμαγδό.
.................................................................................................................................................
Να το ξαναπώ. Η απόσυρση του βιβλίου αποτελεί καθαρή νίκη των καθαρών ακροδεξιών. Άρα, αποτελεί μεγάλη ήττα της αριστεράς, ακόμη κι αν όλα όσα ειπώθηκαν για την παιδαγωγική και επιστημονική υστέρηση του βιβλίου ήταν απολύτως αληθινά -που δεν ήταν. Γι' αυτό δεν πρέπει να το περάσουμε αψήφιστα. Πρόκειται για μέγιστο θέμα. "

Απόσπασμα από άρθρο του Χρήστου Λάσκου στην "ΑΥΓΗ" 1/10/2007

1 σχόλιο:

Τηλέμαχος Κουντούρης είπε...

Μεγάλες αλήθειες για όσους μπορούν να δουν τα πράγματα λίγο πιο βαθιά...

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes