15 Οκτ 2007

Ενα παιδί χάνει τη ζωή του κάθε πέντε δευτερόλεπτα

Ο λιμός και ο υποσιτισμός εξακολουθούν να αποτελούν τον νούμερο ένα κίνδυνο για τον πληθυσμό της Γης, καθώς ένα παιδί χάνει τη ζωή του κάθε πέντε δευτερόλεπτα.
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ
του εικοστού αιώνα η ανθρωπότητα έδειχνε ότι κέρδιζε τον πόλεμο κατά του αρχαιότερου εχθρού της. Από το 1970 έως το 1997, ο αριθμός όσων λιμοκτονούσαν μειώθηκε από τους 959 εκατομμύρια ανθρώπους στους 791 εκατομμύρια.
Ωστόσο, από τις αρχές του εικοστού πρώτου αιώνα, τα θετικά βήματα άρχιζαν να εξανεμίζονται. Συγκεκριμένα, από το 2001 έως το 2003 ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που υποσιτίζονταν αυξήθηκε στους 854 εκατομμύρια: 820 εκατομμύρια στις αναπτυσσόμενες χώρες, 25 εκατομμύρια στις μεταβατικές χώρες και 9 εκατομμύρια στις βιομηχανικές χώρες. Η αρνητική πορεία είχε ξεκινήσει νωρίτερα, όταν στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 90, ο αριθμός όσον υποσιτίζονταν αυξανόταν κατά 4 εκατομμύρια κάθε χρόνο.
Σήμερα, περίπου ένας στους επτά ανθρώπους δεν σιτίζεται αρκετά ώστε να διατηρεί την υγειά του, με αποτέλεσμα ο λιμός και ο υποσιτισμός να αποτελεί τον νούμερο ένα κίνδυνο για την υγεία του παγκόσμιου πληθυσμού, καθώς επηρεάζει περισσότερους ανθρώπους απ' όσο το AIDS, η ελονοσία και η φυματίωση μαζί.
ΠΗΓΗ: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 14/10/2007

1 σχόλιο:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Εδω χανονται μικρα παιδια και ολη η Ελλαδα κλαιει για τον Χριστοδουλο...

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes