29 Οκτ 2007

Ανησυχητική εξάπλωση διαβήτη στα παιδιά

«Η εμφάνιση και η εξάπλωση του διαβήτη τύπου 2 στα παιδιά (κάτι αδιανόητο πριν από μερικά χρόνια) κάνει επιτακτική την ανάγκη να ευαισθητοποηθούν και να ενημερωθούν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο σχετικά με την πρόληψη εμφάνισης της νόσου», προειδοποιεί η διαβητολόγος, υπεύθυνη του Διαβητολογικού Κέντρου στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυκλινική κ. Μαριάννα Μπενρουμπή. «Ο διαβήτης τύπου 2 ολοένα και πιο συχνά κάνει την εμφάνισή του και στα παιδιά που υποτάσσονται όλο και περισσότερο στις βλαβερές συνήθειες του σύγχρονου τρόπου ζωής, την κακή διατροφή, την παχυσαρκία, τη λίγη άσκηση».
Πλέον του 50% των ατόμων με διαβήτη δεν έχει επίγνωση της κατάστασής του. «Το ανθρώπινο και το οικονομικό κόστος του διαβήτη μπορεί να μειωθεί δραστικά, αν επενδύσουμε στην πρόληψη και ιδιαίτερα στην έγκαιρη διάγνωση, ώστε να αποφύγουμε την εμφάνιση των χρόνιων επιπλοκών του», λέει η κ. Μπενρουμπή. «Το 80% των περιστατικών με διαβήτη τύπου 2 θα μπορούσε να είχε προληφθεί με την αλλαγή του τρόπου διατροφής (με επακόλουθο τη μείωση του αριθμού των παχύσαρκων ατόμων), καθώς και με την αύξηση της σωματικής δραστηριότητας».
Και εξηγεί: «Πολύ απλά, αν τρώγαμε λιγότερο και ασκούμασταν περισσότερο. Η άσκηση δεν χρειάζεται να είναι επίπονη και για πολλές ώρες. Αρκεί μισή ώρα περπάτημα με σταθερό γρήγορο βήμα 4-6 φορές την εβδομάδα, αλλά αυτό να γίνεται συστηματικά».

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes