30 Οκτ 2007

Το 15% των μαθητών στα Δημοτικά έχει κακοποιηθεί



Ντροπή προκαλούν τα στοιχεία γύρω από το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης στη χώρα μας. Νέα πανελλαδική μελέτη αποκαλύπτει ότι το 15% των μαθητών που φοιτούν στα Δημοτικά της χώρας παραδέχονται πως έχουν κακοποιηθεί σωματικά, είτε με τη μορφή άσκησης βίας και ξυλοδαρμού, είτε σεξουαλικά.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που παρουσιάστηκαν χθες κατά τη διάρκεια επιστημονικής ημερίδας του Δήμου Αμαρουσίου με θέμα την αναγνώριση των πρώτων σημαδιών της κακοποίησης, είναι γροθιά στο στομάχι».

Οι επιστήμονες που συμμετείχαν στην ημερίδα παρουσίασαν για πρώτη φορά τα στοιχεία μεγάλης πανελλαδικής έρευνας στα Δημοτικά σχολεία της χώρας από την οποία προέκυψε ότι το 15% των μαθητών ηλικίας 8 έως 12 ετών είχε κακοποιηθεί.

Η έρευνα βασίζεται στις απαντήσεις 2.500 παιδιών που αυτή τη στιγμή φοιτούν σε Δημοτικά σχολεία όλης της χώρας. Τα στοιχεία που προέκυψαν ήταν ιδιαιτέρως ανησυχητικά. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο θύτης ήταν κάποιο από τα άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος του παιδιού», διευκρίνισε η επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, ψυχολόγος - κοινωνιολόγος Χριστίνα Αντωνοπούλου.

ΠΗΓΗ: ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes