29 Σεπ 2007

200-300 ευρώ για σχολικά βοηθήματα

Ιδιαίτερα ακριβά είναι τα καινούργια βιβλία-βοηθήματα για τα σχολικά εγχειρίδια, όσον αφορά τους μαθητές των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου. Το καθένα κοστίζει γύρω στα 20 ευρώ, με αποτέλεσμα ο γονέας του μαθητή να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να χρειάζεται το ένα τρίτο ενός βασικού μισθού, προκειμένου να προμηθευτεί όλα τα βοηθήματα της σχολικής χρονιάς… Στο κόστος αυτό πρέπει να προστεθεί το υπέρογκο κόστος των ξενόγλωσσων βιβλίων, αλλά και το κόστος για τη γραφική ύλη (τετράδια, μολύβια, στυλό, τσάντες).
Φέτος στα Γυμνάσια και τα Λύκεια διανεμήθηκαν συνολικά 30 περίπου νέα βιβλία, με συνέπεια να εκδοθεί και αντίστοιχος αριθμός βοηθημάτων, τα οποία προμηθεύεται το 90% των μαθητών.
Ένα βοήθημα πωλείται κατά μέσο όρο 20 ευρώ και έτσι για πέντε βασικά μαθήματα να αγοράσει ο μαθητής βοηθήματα, θα πρέπει ο γονιός να καταβάλει 100 ευρώ τουλάχιστον.
Οι εκδοτικές επιχειρήσεις εξάλλου προχωρούν σε εκδόσεις επιτόμων, δηλαδή δύο σε ένα, ανεβάζοντας όμως την τιμή και αναγκάζοντας το μαθητή να προμηθευτεί το βοήθημα νωρίτερα…
Επίσης ορισμένες νέες εκδόσεις διαφέρουν ως προς το εξώφυλλο μόνον και όχι ως προς το περιεχόμενο, ενώ οι τιμές τους είναι υψηλότερες.
Παράλληλα πολλοί είναι οι τίτλοι καινούργιων εκδόσεων που κυκλοφορούν και φέτος στην ελληνική αγορά, κυρίως στα βιβλία της αγγλικής γλώσσας και αφορούν τα λεγόμενα φροντιστηριακά μαθήματα. Είναι χαρακτηριστικό πως ένα πακέτο βιβλίων για φροντιστήριο αγγλικής γλώσσας, ξεκινάει από 70 ευρώ, χωρίς λεξικό και φθάνει μέχρι 250 ευρώ στο ανώτερο επίπεδο εκπαίδευσης.

ΠΗΓΗ: Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ 28/9/2007


1 σχόλιο:

Xrysostomos είπε...

διδάσκεις;

σε ακούω....

logiaekpaideytikwn.blogspot.com
didaskw.blogspot.com

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes