1 Ιουν 2007

Ελλάς το μεγαλείο σου...


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΌ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ Στεφανάκου Πίκια ΣΤΗΝ "ΑΥΓΗ"
"Το θέμα είναι από πού έχουν αυτήν την πληροφόρηση οι φροντιστηριάρχες. Η έρευνα εντοπίζει την έδρα σε μεγαλοφροντιστήριο στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ακόμα δεν έχει βρεθεί ο συνεργάτης ή οι συνεργάτες του και δεν είναι γνωστό από πού έφυγαν τα θέματα.
Ο εντοπισμός της "πηγής" που τροφοδότησε τους μεγαλοφροντιστηριάρχες και η τιμωρία του για παράβαση υπηρεσιακού απορρήτου και παράβαση καθήκοντος είναι σίγουρα κάτι σημαντικό. Είναι όμως παρωνυχίδα. Διότι το θέμα είναι ποιος συντηρεί αυτό το κύκλωμα, ποιος αναγορεύει τελικά τα φροντιστήρια σε κριτές και λύτες, περιθωριοποιώντας το δημόσιο σχολείο αλλά και τον ίδιο τον κρατικό μηχανισμό που διενεργεί τις εξετάσεις. Να το πούμε καθαρά. Το ίδιο το υπουργείο Παιδείας παίζει το παιχνίδι των φροντιστηρίων. Το ίδιο το υπουργείο θα μπορούσε να αποδυναμώσει τον ρόλο τους αν για παράδειγμα δημοσιοποιούσε εγκαίρως και τις απαντήσεις - λύσεις των θεμάτων. Γιατί δεν το κάνει; Είναι τόσο απλό. Και οι απαντήσεις-λύσεις είναι έτοιμες πριν ακόμα ξυπνήσουν οι φροντιστηριάρχες.
Κουβέντα δεν ακούσαμε επ' αυτού. Σε καβγά υποκρισίας βρεθήκαμε και πάλι θεατές. Ο κ. Καραμάνος, γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, να δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν τίθεται θέμα διαρροής και αδιάβλητου των εξετάσεων, ο κ. Παπανδρέου να το αμφισβητεί κατηγορώντας την κυβέρνηση για συγκάλυψη και η υπουργός Παιδείας να αντεπιτίθεται επιμένοντας ότι:
"Τα περί διαρροής θεμάτων προς τους εξεταζόμενους αποτελούν μυθεύματα και εμβάλλουν σκόπιμα σε ανησυχία την ελληνική κοινωνία. Το αδιάβλητο των εξετάσεων είναι δεδομένο και είναι απορίας άξιο πώς ο κ. Παπανδρέου, που διετέλεσε υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, προβαίνει σε παρόμοιο σχολιασμό.
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση και το ΥΠΕΠΘ όχι μόνο δεν προσπαθούν να συγκαλύψουν την υπόθεση όπως αβασάνιστα πιθανολογεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά αντίθετα προκάλεσαν τη διαδικασία διερεύνησης"."

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΑΥΓΗ" 31/5/2007

1 σχόλιο:

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

κΑΛΉ ενημερωτική προσπάθεια, συνέχισε, τις επιλογές σου

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes