1 Ιουν 2007

Για ποια παιδεία μιλάμε;

Σωματική έρευνα στους μαθητές...

Στη νομιμοποίηση της σωματικής έρευνας και της χρήσης ακτινών Χ στα σχολεία κατέφυγε η βρετανική κυβέρνηση, προκειμένου να εντοπίζονται τα μαχαίρια και άλλα αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα από τους μαθητές. Οι εκπαιδευτικοί αποκτούν πλέον διά νόμου το δικαίωμα να δίνουν εντολή για σωματικό έλεγχο ή να τον πραγματοποιούν οι ίδιοι, ακόμα και χωρίς τη συναίνεση των παιδιών.
Όπως δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Παιδείας Άλαν Τζόνστον, τα σχολεία έχουν τώρα και την υποστήριξη του νόμου ώστε να μπορούν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέπουν η εισχώρηση όπλων». Οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να κάνουν έρευνες και σε μαθητές του ιδίου φύλου αν και η κυβέρνηση προτείνει να χρησιμοποιείται εκπαιδευμένο προσωπικό. Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας θα δώσει στους καθηγητές των σχολείων οδηγίες για τη χρήση ειδικών συσκευών για την ανίχνευση των όπλων. Στις οδηγίες αναφέρεται μάλιστα ότι εάν κάποιος μαθητής αρνηθεί να περάσει» από τον ανιχνευτή, θα του απαγορεύεται η είσοδος στο σχολείο.
Η κυβέρνηση προτείνει επίσης να πραγματοποιούνται απροειδοποίητες έρευνες στις τάξεις, ώστε να σταλεί ένα αποτρεπτικό μήνυμα» προς τους μαθητές που μπορεί να φέρουν όπλα. Τα παραπάνω μέτρα εισάγονται έπειτα από διαβουλεύσεις με τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών σε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί η ασφάλεια στα σχολεία, εξήγησε η βρετανική κυβέρνηση. Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί στη χώρα τα επεισόδια με χρήση μαχαιριών από μαθητές. Το 1995, ο Φίλιπ Λόρενς, διευθυντής ενός σχολείου, έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να προστατεύσει ένα παιδί από συμμαθητή του που κρατούσε μαχαίρι, στην πύλη του Ρωμαιοκαθολικού Σχολείου Σεντ Τζορτζ στο Μάιντα Βέιλ του δυτικού Λονδίνου.

Της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΣΚΟΡΔΙΛΗ από τον "ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes