13 Μαΐ 2007

Γιατί απεργούν στις 15 Μάη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ;



ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

"Το επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα επικεντρώνει στα ομόλογα και δεν αναδεικνύει τα ευρύτερα αντιασφαλιστικά σχέδια. Δεν αντιπαρατίθεται σε όλη την πορεία των αντιασφαλιστικών μέτρων με τους αντιασφαλιστικούς νόμους Σιούφα και Ρέππα, που χειροτέρεψαν τους όρους συνταξιοδότησης και άνοιξαν την πόρτα των ταμείων στο χρηματιστήριο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και τώρα στην απεργία στις 15/5 η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, με τις ψήφους ΠΑΣΚ και ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ(ΣΥΝ), προβάλουν το αίτημα για την «κατάργηση των αντιασφαλιστικών διατάξεων» (!) και όχι κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Επίσης διεκδικούν τη «διαμόρφωση ενός νέου θεσμικού πλαισίου για την ασφαλή διαχείριση των αποθεματικών» και όχι το να σταματήσει το τζογάρισμα στο χρηματιστήριο.
Γι αυτό άλλωστε συγκαλύπτουν τις ευθύνες τους για το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ από όλες τις παρατάξεις (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ( του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ) και ΕΣΑΚ-ΔΕΕ (ΠΑΜΕ)) συναίνεσαν στην ανάθεση της αγοράς των ομολόγων από την ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ στο ΤΕΑΔΥ. Το χειρότερο μάλιστα είναι ότι ακόμα και τώρα δεν θέλουν να καθορίσουν ένα πλαίσιο για τη δράση των εκπροσώπων τους που θα τους δεσμεύει στην αντίθεση σε κάθε μορφής τζογάρισμα στο χρηματιστήριο και την προβολή βέτο σε κάθε επιχειρηματική και αγοραία λογική διαχείρισης των αποθεματικών των ταμείων.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ΔΟΕ."

ΣΧΟΛΙΟ: Αν έτσι έχουν τα πράγματα τότε γιατί απεργούμε στις 15 Μάη; Μήπως επειδή απλά κάποιοι πρέπει να δικαιολογούν την ύπαρξη και το ρόλο τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes