14 Ιαν 2007

Μετά τα Πανεπιστήμια έρχεται η σειρά των δασών...

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή Αναθεώρησης του Κοινοβουλίου η αναθεώρηση του άρθρου 24 του συντάγματος. Με δυναμικές κινητοποιήσεις που περιλαμβάνουν ακόμα κα περικύκλωση της Βουλής πρόκειται να αντιδράσουν οικολογικές οργανώσεις και κοινωνικοί φορείς ενάντια στη δασοκτόνα όπως τη χαρακτηρίζουν αναθεώρηση.
Δηλώσεις που έγιναν για το θέμα της αναθεώρης του άρθρου 24 του συντάγματος στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" 14/1/20007
Για τον μεγάλο κίνδυνο να καταργηθεί με την αναθεώρηση του άρθρου 24 το τεκμήριο κυριότητας του Δημοσίου στις δασικές εκτάσεις, ο εκπρόσωπος των δασολόγων Γ. Ντούρος δηλώνει:
"Τέτοιες προθέσεις φάνηκαν ήδη στην κατάρτιση του Εθνικού Κηματολογίου, όταν οι δασικές υπηρεσίες δήλωναν εκταεταμένα δάση και δασικές εκτάσεις ως αναμφισβήτητη ιδιοκτησία του Δημοσίου, αλλά η "Κτηματολόγιο Α.Ε." τις καταχώριζε ως ιδιοκτησίες αγνώστων και τις υποδείκνυε ως "ελεύθερες" και εύκολης λείας εκτάσεις".
Η σύμβουλος Επικρατείας Μ. Καραμανώφ δηλώνει:
" Για πρώτη φορά στην ιστορία , τα δημόσια δάση που ανήκαν πάντα στην κοινοκτησία και κοινοχρησία του ελληνικού λαού θα περάσουν σε ιδιωτικά χέρια, και, μάλιστα, με τη σύμπραξη της ελληνικής πολιτείας, που τελευταία έχει επιδοθεί σε μια ανευ προηγουμένου εκστρατεία εκποίησης του εθνικού μας πλούτου".
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚ.Ο (Πανελλήνιου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων) Β. Κελάρης επισημαίνει ότι:
"Πίσω από την αναθεώρηση κρύβονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα, που βρίσκονται ακόμα και στις παρυφές της εκάστοτε εξουσίας".

Όπως τονίζουν 120 οικολογικές οργανώσεις και πλήθος κοινωνικών φορέων αν γίνει πράξη η προτεινόμενη αναθεώρηση θα οδηγήσει σε αποχαρακτηρισμό και οικοπεδοποίηση 50 εκατ. στρεμμάτων δασικών και θαμνωδών εκτάσεων, σε νομιμοποίηση όλων των παρανομιών και καταπατήσεων μέχρι το 1978 και σε ένα πρωτοφανές στα χρονικά "ξεπούλημα" της δημόσιας γης, που πρέπει να είναι κοινόχρηστη για όλους τους πολίτες.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes