24 Δεκ 2006

" Ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση", το πιο ωραίο ανέκδοτο!!!

" Έρευνα που διεξήχθη το 2003 στα 146 πιο επιλεκτικά αμερικανικά κολέγια έδειξε ότι μόνο το 3% των φοιτητών προέρχονται από φτωχές οικογένειες ενώ το 74% προέρχεται από πλούσιες.
Σήμερα μόλις το ένα τρίτο των τελειόφοιτων των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζει στο πανεπιστήμιο και τα παιδιά της εργατικής τάξης σπανίζουν, ιδιαίτερα στις επίλεκτες σχολές.
Στη Βρετανία, πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το ποσοστό των θέσεων των φοιτητών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που καταλαμβάνονται από αποφοίτους δημόσιων σχολείων(και όχι από τα πλουσιόπαιδα των πανάκριβων ιδιωτικών σχολείων) έχει μειωθεί κατά 5% από το 2001 και μετά." ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΟ ΒΗΜΑ" 24/12/2006
Σε μια Ευρώπη που συντηρητικοί και σοσιαλδημοκράτες έχουν ασπαστεί το νεοφιλελευθερισμό, και που μέρα με τη μέρα η κοινωνική ανισότητα αντί να αμβλύνεται, μεγαλώνει, είναι φυσικό να αυξάνονται και οι ταξικοί φραγμοί στη εκπαίδευση.
Είναι λοιπόν καιρός, και στη χώρα μας, η καραμέλα των "ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση" από εκπροσώπους των δυο μεγάλων κομμάτων, θαυμαστές των Αγγλοσαξωνικών μοντέλων, να σταματήσει, γιατί προκαλεί μόνο γέλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes