18 Απρ 2013

Tα παιδιά μιμούνται τους γονείς τους στο κάπνισμα


Τι δείχνει νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας 
Η επιρροή των γονιών και του φιλικού περιβάλλοντος των παιδιών όσο εκείνα βρίσκονται ακόμη στην προεφηβική ηλικία και τις τελευταίες τάξεις του δημοτικού είναι πιο σημαντική από αυτή των φίλων τους στο γυμνάσιο και το λύκειο, όσον αφορά στο κάπνισμα λένε οι ειδικοί. 
Αν οι γονείς ή το περιβάλλον τους καπνίζει είναι πιο πιθανό να ωθήσει ένα παιδί στο κάπνισμα απ’ ότι ένας φίλος στο σχολείο υποστηρίζει μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας. 
Οι ερευνητές ανέλυσαν διαχρονικά δεδομένα από 1.001 εφήβους. Η πλήρης μελέτη ακολούθησε εφήβους από την ηλικία των 11 ετών μέχρι την ενηλικίωσή τους και ως τα 37 τους χρόνια. 
Οι συμμετέχοντες παρατηρήθηκαν σε διάφορες ηλικιακές φάσεις, στην 1η γυμνασίου, 6 μήνες μετά την πρώτη μέτρηση και στη συνέχεια κάθε χρόνο μέχρι την ολοκλήρωση του σχολείου. Οι μαθητές κλήθηκαν να υποδείξουν αναφέροντας τον αριθμό των στενών φίλων και των γονέων ή δύο σημαντικούς ενήλικες, οι οποίοι κάπνιζαν. 
Τα αποτελέσματά τους δείχνουν ότι ενώ όσο τα παιδιά προχωρούν ηλικιακά αυξάνει και η επιρροή των φίλων, την ίδια ώρα η επιρροή των γονιών μένει σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια της εφηβείας όσον αφορά στο κάπνισμα. 
Πιο επιρρεπή ως προς την υιοθέτηση κακών συνηθειών φίλων τους είναι τα αγόρια απ’ ότι τα κορίτσια ενώ οι ερευνητές στοχεύουν τώρα να «μετρήσουν» και τι επιρροή έχουν τα αδέλφια μεταξύ τους. 
(πηγή: healthpress.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes