5 Μαρ 2013

Ολοκλήρωση του πακέτου της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών


Η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων αποτελεί το δεύτερο μέρος του συνολικού πακέτου της αξιολόγησης. 
Το πρώτο ρυθμίζεται με το Προεδρικό Διάταγμα που θα ανακοινωθεί από μέρα σε μέρα και αφορά την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού.
Το δεύτερο με την τροπολογία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. που προστέθηκε στο νομοσχέδιο «Επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και άλλες διατάξεις», και δημιουργεί την ΑΔΙΠΠΔΕ (Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση) η οποία στη συνέχεια θα συγκροτήσει μία ή περισσότερες πενταμελείς επιτροπές αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου (E.A.E.E.) ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Αυτές θα αξιολογούν το εκπαιδευτικό έργο των σχολικών μονάδων και των λοιπών σχετικών αποκεντρωμένων υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας. Οι αξιολογητές που θα αποτελούν τα μέλη των E.A.E.E. θα επιλέγονται από μητρώο, στο οποίο μάλιστα θα μπορούν να περιλαμβάνονται και αλλοδαποί εμπειρογνώμονες.
Τα κριτήρια της αξιολόγησης θα είναι:
- Ο βαθμός ανταπόκρισης, στα προγράμματα δράσης του υπουργείου Παιδείας.
- Τα μαθησιακά αποτελέσματα.
-Η ποιότητα και αποτελεσματικότητα του διδακτικού και γενικότερα του εκπαιδευτικού έργου, όπως τεκμηριώνεται ιδίως από την αξιολόγηση από τους μαθητές και τα πρόσωπα που ασκούν τη γονική τους μέριμνα.
- Η καταλληλότητα των προσόντων του διδακτικού προσωπικού.
- Η ποιότητα των υποστηρικτικών υπηρεσιών (εργαστήρια, βιβλιοθήκες κ.ά.).
- Η ανταπόκριση των σχολικών μονάδων στον στόχο για μείωση της μαθητικής διαρροής, καθώς και φαινομένων ρατσισμού, βίας και εκφοβισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes