12 Οκτ 2012

Ο χάρτης της παιδικής παχυσαρκίας ...

Χειροτερεύει χρόνο με το χρόνο η φυσική κατάσταση των ελληνόπουλων, καθώς το παιχνίδι έξω από το σπίτι αντικαθίσταται με ατέλειωτες ώρες καθιστικής διασκέδασης μπροστά από σε μια οθόνη υπολογιστή ή τηλεόρασης ή μια κονσόλα video game.
Αυτό δείχνει έρευνα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου την οποία δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος» και στην οποία για πρώτη φορά αποτυπώνεται ο χάρτης της παιδικής παχυσαρκίας.
Το πρόγραμμα που έχει τίτλο «Παιδιά όλο υγεία» και αξιολογεί την σωματική διάπλαση τις διατροφικές συνήθειες και τη διατροφική δραστηριότητα 60 χιλιάδων μαθητών της Γ' Δημοτικού χαρτογραφεί το σκορ της παιδικής παχυσαρκίας ανά νομό και αποκαλύπτει πως τρεις στους 10 μαθητές είναι παχύσαρκοι ή υπέρβαροι. Πρωταθλητές στην παιδική παχυσαρκία με πάνω από το 15,1% των μαθητών να είναι παχύσαρκοι αναδεικνύονται Λευκάδα και η Ζάκυνθος, ενώ ακολουθούν η Ρόδος με όλα τα Δωδεκάνησα, η Χίος και το Κιλκίς.
Σε επίπεδο Θεσσαλίας η παιδική παχυσαρκία κυμαίνεται μεταξύ 10,1% και 12,5% στους νομούς Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων και φτάνει το 7,5% στο νομό Καρδίτσας.
Ωστόσο, κατά τους ειδικούς τα περιττά κιλά δεν αποτελούν τόσο σοβαρό πρόβλημα για την υγεία των παιδικών όσο η ανησυχητική αύξηση της καθιστικής διασκέδασης στην καθημερινή τους ρουτίνα. Συγκεκριμένα 31,7% των μαθητών αφιερώνει καθημερινά αρκετό χρόνο σε καθιστικές δραστηριότητες, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τα Σαββατοκύριακα που τα σχολεία είναι κλειστά και οι μαθητές έχουν ελεύθερο χρόνο αυξάνεται στο 50%!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes