10 Δεκ 2011

14.820.000 παιδιά κάτω από το όριο της φτώχειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση



Εκατομμύρια παιδιά ανά τον κόσμο φέτος δεν θα γιορτάσουν την 11η Δεκεμβρίου, δηλαδή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα για το Παιδί.

Σοκαριστικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι η καθημερινότητα για έναν τεράστιο αριθμό παιδιών σε όλο των κόσμο είναι τραγική, έδωσε την περασμένη Παρασκευή στη δημοσιότητα το Χαμόγελο του Παιδιού.

Με αφορμή την 11η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για το Παιδί, ανακοίνωσε, ότι σήμερα μόνον στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζουν 14.820.000 παιδιά κάτω από το όριο της φτώχειας. Την ίδια στιγμή διαπιστώνεται, ότι στις περισσότερες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου τα παιδιά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο φτώχειας σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό, ενώ εκτιμάται, ότι ο αριθμός των παιδιών που κινδυνεύουν να πέσουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης με σκοπό το κέρδος θα «αγγίξει» τα επόμενα χρόνια τα 2 εκατομμύρια! Επίσης υπολογίζεται ότι 8 εκατομμύρια παιδιά θα εξαφανιστούν…
Δυστυχώς, οι αριθμοί που μαρτυρούν την συνεχή καταπάτηση των παιδικών δικαιωμάτων δείχνουν να μην έχουν τέλος. Βάση εκτιμήσεων του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά, μόνον το 2009, οι τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας σε όλο τον κόσμο δέχθηκαν 14.087.484 κλήσεις. 
Και στην Ελλάδα όμως, η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Το Χαμόγελο του Παιδιού, τα 16χρόνια λειτουργίας του αναγκάστηκε να αρνηθεί την φιλοξενία σε 1230 παιδιά που βρίσκονταν σε κίνδυνο, λόγω έλλειψης στέγης. Τα τελευταία χρόνια 1 στους πέντε Έλληνες που έχουν καλέσει την Τηλεφωνική Γραμμή SOS του Χαμόγελου, καταγγέλλουν κακοποίηση παιδιών και ζητούν βοήθεια! 

ΠΗΓΗ: ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ 10/12/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes