24 Νοε 2011

Οι Φωτόπουλοι και εμείς οι άλλοι...



Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, με συνοπτικές διαδικασίες συνέλαβαν σήμερα το πρωί τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο και διέλυσαν την κατάληψη μιας μικρής μειοψηφίας υπαλλήλων της που έχουν αυτοαναγορευθεί σε «Ρομπέν» του ελληνικού λαού.
Προφανώς κανείς πολίτης αυτού του κράτους δεν συμφωνεί με το χαράτσι που επεβλήθη επί δικαίων και αδίκων γιατί οι κυβερνήσεις αυτής της χώρας δεν μπορούν να πατάξουν τη φοροδιαφυγή και της εισφοροδιαφυγή.
Από αυτό το σημείο όμως έως το να εμποδίζουν οι συνδικαλιστές τη λειτουργία μιας επιχείρησης κατεβάζοντας τους διακόπτες, σαν να ήταν ιδιοκτήτες τους, απέχει πάρα πολύ.
Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό δεν αφορά μόνο τον κ. Φωτόπουλο και διαχρονικά τη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ. Και δυστυχώς η ελληνική κοινωνία διαχρονικά επιβραβεύει τους Φωτόπουλους αυτού του Εθνους. Συνήθως, δε, τους εκλέγει βουλευτές.
Φτάνει όμως κάποια στιγμή ο κόμπος στο χτένι. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει ένα ευνομούμενο κράτος που ο καθένας θα κάνει τη δουλειά του. Φυσικά και υπάρχει το δικαίωμα της διαφωνίας, της διαμαρτυρίας, της απεργίας. Υπάρχει όμως και το δικαίωμα του κοινωνικού συνόλου να έχει στη διάθεσή του τις υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνει και μάλιστα ακριβά.
Ο ελληνικός λαός πάντα έδειχνε μια ιδιαίτερη ανοχή και σε πολλές περιπτώσεις θαυμασμό σε όλους αυτούς που πλούτιζαν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Επί δεκαετίες οι πολλοί θεωρούσαν μαγκιά το να μην πληρώνει κάποιος του φόρους του, να μην αποδίδει ΦΠΑ, να τζιράρει στην επιχείρησή του ουσιαστικά κλεμμένα λεφτά από τον ελληνικό λαό.
Επί δεκαετίες οι Ελληνες, σχεδόν αδιαμαρτύρητα, δεν ζητούσαν αποδείξεις από γιατρούς, δικηγόρους, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, καθηγητές που έκαναν ιδιαίτερα στα παιδιά τους και σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις. Επαιρναν παράνομα επιδοτήσεις από την Ευρώπη, έχτιζαν αυθαίρετα και με ημιυπαίθριους, πλήρωναν μαύρα χρήματα σε εργολάβους κλέβοντας όλοι μαζί το κράτος, δηλαδή τους εαυτούς τους.
Ολα αυτά στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης μετατρέπονταν συνήθως σε κατανάλωση χωρίς φυσικά να έχουν πληρωθεί οι αντίστοιχοι φόροι στο κράτος, δηλαδή στο κοινωνικό σύνολο.
Η άποψη ότι το κράτος είναι διεφθαρμένο και τα χρήματα πήγαιναν σε μίζες παρά το γεγονός ότι έχει κάποια βάση ουσιαστικά ήταν το άλλοθι για να καλύψουμε τις έκνομες συμπεριφορές μας.
Και τώρα που οι Ράιχενμπαχ αυτής της Γης αποφάσισαν να ασχοληθούν μαζί μας φτάνει η ώρα της αλήθειας. Και δυστυχώς για αυτή την αλήθεια ελάχιστοι είναι έτοιμοι.
Υ.Γ.: Το γεγονός ότι βουλευτές προσέτρεξαν σήμερα έξω από το υπό κατάληψη κτίριο της ΔΕΗ για να διαμαρτυρηθούν επειδή τα ΜΑΤ έκαναν απλώς τη δουλειά τους και απελευθέρωσαν ένα νευραλγικό κέντρο για τη λειτουργία της επιχείρησης, απλώς καταδεικνύει μια από τις σημαντικές παραμέτρους του τεράστιου προβλήματος αυτής της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes