20 Μαΐ 2010

Με ποιο τρόπο θα προσληφθούν φέτος οι εκπαιδευτικοί

Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα γίνουν φέτος (και τη σχολική χρονιά 2011/12)  σε ποσοστό 60% από τους ισχύοντες πίνακες διοριστέων εκπαιδευτικών του Α.Σ.Ε.Π. και σε ποσοστό 40% από τους ενιαίους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών με πραγματική προϋπηρεσία. Σύμφωνα με τους προγραμματισμούς του Υπουργείου Παιδείας αναμένεται με αυτό τον τρόπο να διοριστούν μόνιμα τη νέα σχολική χρονιά περίπου 3.000 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης
Παράλληλα οι προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση τη νέα σχολική χρονιά (2010/11) και την επόμενη (2011/12) θα γίνουν από τους ενιαίους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Οι πίνακες αυτοί θα πάψουν να τροφοδοτούνται με νέα στοιχεία προϋπηρεσίας από την 1η Ιουλίου 2010 και θα ισχύουν μέχρι την κατάρτιση νέων πινάκων που θα γίνουν το α΄ εξάμηνο του 2012 με βάση τα αποτελέσματα του νέου διαγωνισμού των εκπαιδευτικών (ΑΣΕΠ).
Το Υπουργείο Παιδείας στο θέμα του αριθμού των προσλήψεων αναπληρωτών καθώς και αναπληρωτών με μειωμένο ωράριο διδασκαλίας και σε κάποιες περιπτώσεις ωρομισθίων έχει δηλώσει ότι για τη νέα σχολική χρονιά 2010/11, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, θα υπάρξει μείωση  της τάξης του 70%. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φέτος, από τη μεριά του Υπουργείου Παιδείας γίνεται προσπάθεια ο αριθμός των προσλήψεων αυτής της κατηγορίας εκπαιδευτικών να μην ξεπεράσει τις 4.000. Εάν οι σχεδιασμοί αυτοί υλοποιηθούν, τότε στη νέα σχολική χρονιά θα προσληφθούν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πάνω κάτω αυτοί οι οποίοι θα διοριστούν μόνιμα την επόμενη σχολική χρονιά, ενώ θα μείνουν έξω από κάθε είδους πρόσληψη πάνω από 15.000 εκπαιδευτικοί οι οποίοι μέχρι φέτος εργάζονταν ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι στις σχολικές μονάδες Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης.
ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Για πρώτη φορά από το νέο σχολικό έτος 2010/11 με τον ίδιο τρόπο (από τον ενιαίο πίνακα προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών) θα γίνουν και οι προσλήψεις στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, καθώς και στα εκκλησιαστικά γυμνάσια και στα γενικά εκκλησιαστικά λύκεια.
ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ενδεικτικά)
Με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας, καθορίζεται, με βάση τις υφιστάμενες εκπαιδευτικές ανάγκες, ο αριθμός των διοριζόμενων εκπαιδευτικών ανά σχολικό έτος και κατά κλάδο και ειδικότητα από καθεμία από τις ακόλουθες κατηγορίες:
α) γονείς περισσότερων των τριών τέκνων που είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν, που έχουν τα τυπικά προσόντα διορισμού,
β) εκπαιδευτικοί με ποσοστό μόνιμης αναπηρίας 67% και άνω, εφόσον συμπληρώνουν τουλάχιστον δώδεκα μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας
γ) εκπαιδευτικοί γονείς τέκνων με ποσοστό μόνιμης αναπηρίας 67% και άνω, εφόσον συμπληρώνουν τουλάχιστον δώδεκα μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και
Μέχρι τη διενέργεια του νέου διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. ο νεοδιοριζόμενος  εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τίθεται στη διάθεση της οικείας διεύθυνσης εκπαίδευσης και τοποθετείται προσωρινά με απόφαση του διευθυντή εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του οικείου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου σε κενή θέση σχολικής μονάδας της περιοχής και οριστικά στο τέλος της πρώτης διετίας κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων εντός της ίδιας περιοχής, όπως ορίζεται στις οικείες διατάξεις. Ο χρόνος πραγματικής υπηρεσίας σε σχολική μονάδα της περιοχής της πρώτης τοποθέτησης μετά το διορισμό δεν μπορεί να είναι μικρότερος των τριών ετών. Ο τρίτος χρόνος της υπηρεσίας μοριοδοτείται με το διπλάσιο του αριθμού μονάδων μετάθεσης της σχολικής μονάδας όπου υπηρετεί ο νεοδιοριζόμενος.
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Μέσα στο 2010 εκτός απροόπτου θα διεξαχθεί ο νέος γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς του κλάδου της Ειδικής Αγωγής. Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει καταλήξει στον αριθμό των θέσεων που θα προκηρυχθούν ενώ δεν έχει κλείσει ακόμη αν αυτός ειδικά ο διαγωνισμός θα αφορά αποκλειστικά τις ειδικότητες  της Ειδικής Αγωγής (ΠΕ 61 και 71) και όχι θέσεις και για δασκάλους.
Ο διαγωνισμός των εκπαιδευτικών που θα αφορά όλες (ή τις περισσότερες ειδικότητες) αναμένεται να διεξαχθεί στο διάστημα ανάμεσα στο Φθινόπωρο του 2011 και το Φεβρουάριο του 2012. Προφανώς και εφόσον το Υπουργείο Παιδείας και το ΑΣΕΠ κάνουν το διαγωνισμό την περίοδο εκείνη, δεν θα μπαίνει ζήτημα Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής Κατάρτισης για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ 20-05-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes