25 Μαΐ 2010

Χαστούκι σε όλους

«ΗΧΗΡΟ χαστούκι» για κόμματα, πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και επιχειρηματίες αποτελούν τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία «RASS» (17-21 Μαΐου) για το «ΠΑΡΟΝ», καθώς σ' αυτήν αποτυπώνεται η αποδοκιμασία τους συνολικά από την ελληνική κοινωνία και η κρίση εμπιστοσύνης έναντι όλων.
Οι πολίτες εμφανίζονται ανήσυχοι για το μέλλον, δεν πιστεύουν ότι οι πολιτικοί μπορούν να δώσουν λύση στα μεγάλα προβλήματα, αλλά ταυτόχρονα δεν θεωρούν ικανούς και τους επιχειρηματίες να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο.
  • Το 73,9% των πολιτών είναι πεισμένο ότι κυβερνά τη χώρα το ΔΝΤ.
  • Το 63,7% εκτιμά ότι μόνο ο κανένας μπορεί να λύσει τα προβλήματα.
  • Το 73,7% δηλώνει απογοητευμένο από την Κυβέρνηση και το 85,5 από τη ΝΔ.
 «Βαρύ τίμημα»... πληρώνει όμως και ο επιχειρηματικός κόσμος, καθώς οι πολίτες σε ένα τεράστιο ποσοστό (82,1%) τους θεωρούν συνυπεύθυνους με τους πολιτικούς για το οικονομικό αδιέξοδο της χώρας και μόνο το 17,1% τους... απαλλάσσει των ευθυνών τους! 
Παράλληλα δεν πιστεύουν ότι από τις τάξεις τους μπορεί να έρθει η σωτηρία της Ελλάδας, καθώς το 75,9% πιστεύει ότι δεν μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα στη νέα εποχή και μόνο το 22,5% ότι μπορούν να τα καταφέρουν.
Δεν αποτελούν έκπληξη τα ευρήματα, καθώς κι ο τελευταίος πολίτες αυτού του τόπου γνωρίζει καλά ότι από τη μεταπολίτευση και μετά πολιτικοί και επιχειρηματίες πορεύτηκαν «χέρι-χέρι» με... πολύτιμο «λάφυρο» το κράτος. 

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ  23/05/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes