6 Δεκ 2009

Φθορά και διαφθορά...

"... Ζούμε σαν να είναι να πεθάνουμε την άλλη μέρα, τρώμε και καταναλώνουμε πέρα από τις ανάγκες μας και χτίζουμε και ματαιοπονούμε αγχωμένοι και ξαναχτίζουμε σα να είμαστε αιώνιοι. Ο κοινωνικός ιστός έχει εν πολλοίς διαρραγεί όχι μόνο στις σχέσεις μας, αλλά στο επίπεδο της καθημερινής ζωής, καθότι η αλλοτρίωση και ο άκρατος ατομικισμός που το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα καλλιεργεί, στο όνομα του ωφελιμισμού και της πάση θυσία επιτυχίας μάς διαβρώνει και μας διαφθείρει. Το ψάρι δεν μυρίζει πια από το κεφάλι, αλλά και από την ουρά. Είναι σάπιο και δεν τηγανίζεται. Δεν εντοπίζεται η διαφθορά μονάχα στη Ζίμενς, στο Βατοπέδι, σε δικαστικούς, σε εφοριακούς σε γιατρούς ή στις πολεοδομίες, είναι διάχυτη δυστυχώς παντού.
Ο λαός δεν είναι αναμάρτητος και ανεύθυνος, ούτε ευκολόπιστος και προδομένος, εν πολλοίς γνωρίζει και εύκολα βγάζει τον εαυτό του απέξω, γι' αυτό και πάντα φταίνε οι άλλοι. Πάντα περιμένει να βρει την ευκαιρία να βρει τον τρόπο να την κάνει και πασχίζει να ' ρθει κάποια στιγμή η σειρά του.
... Έχουν υποστεί φθορά οι αξίες. Ο έντιμος σήμερα εύκολα λοιδορείται, θεωρείται κορόιδο και ανάξιος απ΄ τη στιγμή που κυριαρχούν πρότυπα διεφθαρμένα και επιβραβεύονται και καταξιώνονται κοινωνικά λόγω του πλούτου που έχουν αποκτήσει από τις κομπίνες που ονομάζουν μπίζνες..."

Αποσπάσματα από άρθρο του Δημήτρη Παπαχρήστου στην εφημερίδα " Έθνος", 21-11-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes