24 Νοε 2009

Εγκύκλιος για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών

Στις κατά προτεραιότητα ομάδες εμβολιασμού ενέταξε τους εκπαιδευτικούς το Εθνικό Επιστημονικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση της Πανδημίας της νέας γρίπης, ύστερα από πρόταση του υπουργείου Παιδείας.
Με σχετική εγκύκλιο, το υπουργείο Παιδείας συστήνει στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, καθώς και στους υπαλλήλους που εργάζονται σε αυτές, να προχωρήσουν σε προληπτικό εμβολιασμό, που ξεκινάει την 1η Δεκεμβρίου 2009, προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της πανδημίας και να δημιουργηθεί ένα τοίχος ανοσίας. Ο εμβολιασμός πραγματοποιείται στα Κέντρα Υγείας, στα Εμβολιαστικά Κέντρα του ΙΚΑ και στα Εμβολιαστικά Κέντρα σε Νομαρχιακό και Δημοτικό επίπεδο.

Σε δηλώσεις της η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι ο εμβολιασμός αποτελεί έκφραση κοινωνικής ευθύνης, "δεν προστατεύουμε μονό τους εαυτούς μας αλλά και τους άλλους, ειδικά τις πιο ευάλωτες να προσβληθούν πληθυσμιακές ομάδες".

Επίσης, εξήγησε ότι η διακοπή της λειτουργίας των σχολείων γίνεται με σκοπό την επιβράδυνση της εξάπλωσης της διασποράς της νέας γρίπης στην ευρύτερη κοινότητα και έχει νόημα όσο η μετάδοση της νέας γρίπης δεν έχει ακόμη εγκατασταθεί στην περιοχή όπου βρίσκεται το σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes