28 Οκτ 2009

Εκδήλωση μνήμης στον Γρηγόρη Λαμπράκη

Εκδήλωση με κεντρικό θέμα "Ειρήνη, Δημοκρατία, Πολιτισμός, Αθλητισμός" οργανώνει ο ΣΕΓΑΣ κι η οποία θα γίνει στις 6 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής, προς τιμή του αγωνιστή της Ειρήνης και της Δημοκρατίας, Γρηγόρη Λαμπράκη, του βουλευτή της ΕΔΑ, που συνέδεσε τη Μαραθώνια διαδρομή με το παγκόσμιο σύμβολο Ειρήνης και στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένος από το 1983 ο ετήσιος Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας.
Την εκδήλωση μνήμης θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος την έχει θέσει υπό την αιγίδα του. Θα προβληθεί ντοκιμαντέρ από τη ζωή και τη δράση του Γρηγόρη Λαμπράκη και θα τιμηθούν μέλη της οικογένειάς του. Ακόμη θα παραβρεθούν και θα τιμηθούν με το "Αριστείο" του ΣΕΓΑΣ, οι κ.κ. Μίκης Θεοδωράκης, Κώστας Γαβράς και Βασίλης Βασιλικός, οι οποίοι ανέδειξαν με μοναδικό τρόπο τη ζωή και τη δράση του Γρηγόρη Λαμπράκη μέσα από την πνευματική και καλλιτεχνική τους δημιουργία.
Ο Βασίλης Βασιλικός είναι ο συγγραφέας του περίφημου βιβλίου "Ζ" που αναφέρεται στη ζωή, τη δράση και τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Ο Κώστας Γαβράς μετέφερε στη μεγάλη οθόνη το "Ζ", που γνώρισε τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Ο Μίκης Θεοδωράκης επένδυσε μουσικά την ταινία, ενώ ήταν βέβαια κι ο πρόεδρος της Νεολαίας Λαμπράκη, νεολαίας της ΕΔΑ, τη δεκαετία του '60.
ΠΗΓΗ: Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes