17 Οκτ 2009

«Το Αμάρτημα της Μητρός μου» επιστρέφει στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης

«Το Αμάρτημα της Μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη με τον Ηλία Λογοθέτη στον πρωταγωνιστικό ρόλο, το έργο που συγκίνησε κοινό και κριτικούς τις δύο προηγούμενες χρονιές, επαναλαμβάνεται και φέτος από τις 19 Οκτωβρίου στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν (Υπόγειο – Πεσμαζόγλου 5).
Η παράσταση είναι μια ποιητική θεατρική αφήγηση, που παράλληλα με την εξέλιξη της πλοκής, επιχειρεί να αναδείξει τη γοητεία της γλώσσας, τη λεπτότητα των αισθημάτων και τις αποχρώσεις των χαρακτήρων του Βιζυηνού, με μια σύγχρονη πρόταση χρήσης του εικαστικού και μουσικού περιβάλλοντος.
Ο Βιζυηνός είναι ο πρώτος και κορυφαίος μινιμαλιστής μυθι­στοριογράφος της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Τα τέσσερα ισχυ­ρά του κείμενα «Το αμάρτημα της μητρός μου», «Ποιος ήταν ο φονεύς του αδελφού μου», «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» και «Ο Μοσκώβ-Σελήμ» είναι αυτοβιογραφικά αφηγήματα ενός ποιητή, ο οποίος κινείται ανάμεσα στη νουβέλα και στο μυθιστόρημα.
Ο κόσμος του Βιζυηνού λειτουργεί ανθρωποκεντρικά και ανθρωπομορφικά. Γεννημένος αφηγητής, ο συγγραφέας ξέρει να στήνει μια ιστορία, να κανονίζει τις αναλογίες και τους ρυθμούς της, να δημιουργεί τις κατάλληλες εντάσεις στην κατάλληλη στιγμή και να κεντρίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη.
Η δράση, η πλοκή, οι πράξεις των προσώπων και τα ίδια τα πρόσωπα κοιταγμένα μέσα από τις πράξεις τους είναι τα δυναμικά μοτίβα, που οδηγούν στη λύση του δράματος και του μυστηρίου που κρύπτεται πίσω από το Αμάρτημα της Μητρός.
Η εκφραστική ερμηνεία του Ηλία Λογοθέτη και η σκηνοθετική ματιά του Κωστή Καπελώνη προτείνουν μια καινούργια θεατρική αφήγηση του αριστουργηματος αυτού του μεγάλου συγγραφέα.
Μαζί με τον Ηλία Λογοθέτη εμφανίζονται οι ηθοποιοί: Μαρία Ζαχαρή, Κώστας Βελέντζας, Εύα Οικονόμου, Ισιδώρα Δωροπούλου, Ορφέας Χατζηδημητρίου και Πανάγος Ιωακείμ.
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, ώρα 9:15 μ.μ., και κάθε Τετάρτη και Κυριακή, ώρα 10.15 μ.μ.

ΠΗΓΗ: ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes