28 Μαΐ 2009

Μέτρα για την καταπολέμηση της σχολικής βίας ανακοίνωσε ο Νικολά Σαρκοζί

Η δημιουργία ειδικής αστυνομικής υπηρεσίας και η δυνατότητα του διδακτικού προσωπικού να ψάχνει τις τσάντες των μαθητών για πιθανή κατοχή όπλων περιλαμβάνεται σε αμφιλεγόμενα μέτρα της γαλλικής προεδρίας για την καταπολέμηση της σχολικής βίας. Στα επόμενα σχέδια του Σαρκοζί οι κάμερες στα σχολεία.
Ο Νικολά Σαρκοζί δεν υιοθέτησε δύο από τις πλέον αμφιλεγόμενες προτάσεις που είχε υποβάλλει ο υπουργός Παιδειάς Ξαβιέ Νταρκό: την εγκατάσταση συστημάτων ανίχνευσης στις εισόδους των σχολικών ιδρυμάτων και οικονομικές κυρώσεις για την οικογένεια όταν το παιδί φέρνει όπλο στο σχολείο.
Τα μέτρα ανακοινώθηκαν από τον αρχηγό του γαλλικού κράτους λίγες ημέρες έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε όταν ένας 13χρονος μαθητής τραυμάτισε ελαφρά με μαχαίρι μια εκπαιδευτικό σε λύκειο της νοτιοδυτικής Γαλλίας.
«Δεν υπάρχει ζήτημα να ανεχθούμε την παρουσία όπλων στον περίβολο των σχολικών ιδρυμάτων. Το διευθυντικό και το στελεχικό προσωπικό θα πρέπει στο μέλλον να διαθέτουν τα μέσα για να εξασφαλίζουν ότι οι μαθητές δεν φέρουν όπλα» δήλωσε ο Σαρκοζί σε ομιλία του στο Μέγαρο των Ηλυσίων.
«Για το σκοπό αυτό θα εξουσιοδοτηθούν συγκεκριμένα να ανοίγουν τις τσάντες και τις σάκες και αν ο μαθητής κατέχει όπλο να υφίσταται όλες τις συνέπειες. Ας μην ξεχάσουμε ποτέ τους 17 νεκρούς του Βίνεντεν στη Γερμανία» τόνισε αναφερόμενος στο μακελειό που διαπράχθηκε στις 11 Μαρτίου σε σχολείο της γερμανικής πόλης.
«Θέλω επίσης κάθε διευθυντής σχολείου να μπορεί να διαθέτει μια κινητή ομάδα ανδρών εκπαιδευμένων για το σκοπό αυτό που θα βοηθούν σε παιδαγωγικό επίπεδο τους επικεφαλής των ιδρυμάτων αν υπάρξει συγκεκριμένη δυσκολία σχετική με την πειθαρχία σε λυκειο ή κολέγιο» συνέχισε.
Ο Σαρκοζί εξέφρασε επίσης τη βούλησή του να αναπτυχθεί στα σχολικά ιδρύματα η παρακολούθηση με κάμερες.
Στη διάρκεια της ομιλίας του, η οποία αφορούσε γενικότερα θέματα ασφαλείας, ο Γάλλος πρόεδρος επέκρινε όσους αντιδρούν στα μέτρα για την καταπολέμηση της σχολικής βίας.Συνδικάτα εκπαιδευτικών και γονέων-μαθητών είχαν εκφράσει πολύ έντονες επιφυλάξεις και η αντιπολίτευση είχε κατηγορήσει τον αρχηγό του κράτους ότι ανεβάζει το θέμα της ασφάλειας μέσα στην προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωπαϊκές εκλογές.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes