24 Μαρ 2009

Eπιστροφή στο διάλογο για την Παιδεία ανακοίνωσε το νέο προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ

Δίαυλο επικοινωνίας με το υπουργείο Παιδείας για το θέμα του διαλόγου ανοίγει το νέο προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ, καλώντας παράλληλα όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν τις πράξεις βίας που συντελούνται υπό το πρόσχημα του πανεπιστημιακού ασύλου.
Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου το νέο προεδρείο τόνισε ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο διέρχεται την κρισιμότερη περίοδο από την ίδρυσή του
Ο πρόεδρος, καθηγητής Νίκος Σταυρακάκης, ανέφερε ότι και το σώμα των «Ελλήνων πανεπιστημιακών Δασκάλων βρίσκεται στη χειρότερη οικονομική κατάσταση των τελευταίων δεκαετιών», ενω κατήγγειλε ότι «η Πολιτεία επιδεικνύει, όχι μόνον αχαρακτήριστη αδιαφορία για όλο το φάσμα των προβλημάτων μας, αλλά ενεργεί και πράττει πολλές φορές, σε κατεύθυνση υπονόμευσης και αποδιοργάνωσης του δημόσιου ακαδημαικού ιστού».
Για το πανεπιστημιακό άσυλο εξήγησε ότι πρόκειται για το χώρο προστασίας της διακίνησης ιδεών και έρευνας.
Ο δε αντιπρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ καθηγητής Σωκράτης Κάτσικας, τόνισε ότι «αυτή η περίοδος είναι μια καλή ευκαιρία να αναδειχθούν όλα τα προβλήματα» και απηύθυνε έκκληση σε όλους να βοηθήσουν τις πρυτανικές αρχές να πράξουν το καθήκον τους.
Ο κ. Σταυρακάκης, ωστόσο, παραδέχθηκε ότι έχουν πολλαπλασιαστεί τα κρούσματα βίας, τον τελευταίο καιρό, στο Πολυτεχνείο, όπου «υπάρχουν γκρίζες ζώνες».
Οι εκπρόσωποι του νέου προεδρείου της ΠΟΣΔΕΠ κάλεσαν όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν απερίφραστα τις πράξεις βίας και τις απειλές άσκησης βίας, από οπουδήποτε και αν προέρχονται, που με την κάλυψη του ακαδημαϊκού ασύλου καταλύουν τις λειτουργίες των συλλογικών οργάνων, παρεμποδίζουν τις ελεύθερες εκλογές πανεπιστημιακών οργάνων και διακόπτουν το διδακτικό και ερευνητικό έργο, οδηγώντας στη διάλυση της λειτουργίας του Πανεπιστημίου και τελικά στην απαξίωση του.

ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes