9 Μαρ 2009

Αλλαγή συσχετισμών επιφύλαξαν οι εκλογές της ΠΟΣΔΕΠ

Με ανατροπή του σκηνικού της ΠΟΣΔΕΠ ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας Διοικούσας Επιτροπής. Πρώτη δύναμη η Κίνηση Πανεπιστημιακής Αναβάθμισης που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ. Αυξημένες οι δυνάμεις της Ανανεωτικής Αριστεράς και της ΝΔ.

Οι ανατροπές -αν και αριθμητικά σε περιορισμένη έκταση- θα είναι καθοριστικές στην περαιτέρω πορεία της ΠΟΣΔΕΠ. Η αριστερή διοίκηση της ΠΟΣΔΕΠ, που στηρίχτηκε στη συνεργασία τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ και της παράταξης του ΚΚΕ ανατράπηκε. Η συνεργασία πολλών μελών του ΣΥΝ με τις δυνάμεις που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τις άλλες παρατάξεις οδήγησαν στην αλλαγή αυτή. Η αύξηση των δυνάμεων της μέχρι τώρα αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Αριστερά, ΝΔ και όλοι όσοι τάχθηκαν κατά των κινητοποιήσεων) αναμένεται να οδηγήσει και σε στροφή της πολιτικής που σηματοδότησε το χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών που ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα της Κυριακής οι παρατάξεις διαμόρφωσαν τις δυνάμεις τους ως εξής:
-Η Κίνηση Πανεπιστημιακής Αναβάθμισης (κυρίως ΠΑΣΟΚ) έλαβε 80 ψήφους που αντιστοιχούν σε 9 έδρες έναντι των 31 ψήφων και των 5 εδρών που είχε στην προηγούμενη Διοικούσα Επιτροπή.
-Η Συσπείρωση (ΣΥΝ και άλλες δυνάμεις) έλαβε 72 ψήφους και 8 έδρες έναντι 78 ψήφων και 13 εδρών που τους εξασφάλισαν την κυριαρχία στην προηγούμενη Διοικούσα Επιτροπή.
-Η Αριστερή Μεταρρύθμιση (Ανανεωτική Αριστερά) έλαβε 54 ψήφους και 6 έδρες έναντι των 26 ψήφων και 4 εδρών στις προηγούμενες εκλογές.
-Η ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ) έλαβε 34 ψήφους και 2 έδρες, έναντι 42 ψήφων και 7 εδρών που έλαβε στην προηγούμενη Διοικούσα Επιτροπή.
-Η Ανεξάρτητη Κίνηση Πανεπιστημιακών Επιστημών Υγείας (αναφέρεται κυρίως στον κυβερνητικό χώρο) έλαβε 28 ψήφους και 3 έδρες.
-Η Ανεξάρτητη Κίνηση Πανεπιστημιακών (Φιλοσοφική, αναφέρεται στον κυβερνητικό χώρο) έλαβε 12 ψήφους και 2 έδρες, έναντι 17 και 3 αντιστοίχος.
-Κίνηση Μελών ΔΕΠ ΕΜΠ (ΝΔ) έλαβε 7 ψήφους και 1 έδρα έναντι 6 και 1 αντιστοίχως.

ΠΗΓΗ: ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes