15 Οκτ 2008

Με το κινητό στο χέρι παιδιά και έφηβοι

«Heavy users» της τεχνολογίας είναι παιδιά και έφηβοι της ηλικιακής ομάδας 10-15 ετών, σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ), σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που εκπονήθηκε στην περιοχή της Αττικής.
Όσον αφορά τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούνται από το 74% των παιδιών, ποσοστό που εκτινάσσεται στο 87% για τις ηλικίες 12-15 ετών. Ειδικότερα, η χρήση κινητού τηλεφώνου αυξάνεται σημαντικά με την είσοδο των παιδιών στο Γυμνάσιο καθώς το 1/3 των παιδιών της 5ης-6ης Δημοτικού κάνει χρήση σε ποσοστό 49%, ενώ το ποσοστό αυτό εκτινάσσεται στο 83% για τους μαθητές της 1ης Γυμνασίου.
Υψηλή είναι και η διείσδυση στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς και το επίπεδο χρήσης τους. Σχεδόν όλα τα παιδιά και οι έφηβοι της ηλικιακής ομάδας 10-15 ετών (ποσοστό 93%) χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό υπολογιστή, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό στο γενικό πληθυσμό ηλικίας 16-74 ετών ανέρχεται σε 39%.
Με το σπίτι να αποτελεί τον κυριότερο τόπο πρόσβασης στο Διαδίκτυο, τα παιδιά το χρησιμοποιούν κυρίως για λόγους διασκέδασης, επικοινωνίας και αναζήτησης πληροφοριών. Οι ηλεκτρονικές τους δεξιότητες έχουν αποκτηθεί κυρίως με άτυπη βοήθεια από συγγενείς και φίλους, αλλά και στο σχολείο.
Σε υψηλό επίπεδο κυμαίνεται και η διείσδυση στο Διαδίκτυο αφού η χρήση του κυμαίνεται σε πολύ υψηλότερο επίπεδο στην ηλικιακή ομάδα 10-15 ετών, σε σχέση με το γενικό πληθυσμό (73% στα παιδιά 10-15 ετών έναντι 30% στο γενικό πληθυσμό).
Όσον αφορά τις δεξιότητες ως προς τη χρήση του Διαδικτύου, η βασικότερη ενέργεια που πραγματοποιούν είναι η χρήση μιας μηχανής αναζήτησης για να βρουν πληροφορίες. Ένας στους τρεις στέλνει e-mail συνοδεία αρχείων, αλλά και μηνύματα σε chatrooms, newsgroups, ή σε online συναντήσεις.

ΠΗΓΗ :ΑΠΕ - ΜΠΕ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

eyge k. tilemaxe gia to istologio sas

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes