15 Φεβ 2008

Εκτεθειμένα τα παιδιά σε τηλεπαιχνίδια ταλέντων

Την πολιτική της κυβέρνησης για την προστασία των ανηλίκων από τη συμμετοχή τους σε τηλεοπτικές εκπομπές, ζητά να μάθει με ερώτησή του στον υπουργό Επικρατείας ο Φώτης Κουβέλης.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμένα ρωτάει εάν προτίθεται η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, να προχωρήσει στην άμεση κατάρτιση και εφαρμογή του Κώδικα Ψυχαγωγικών Εκπομπών, προκειμένου να προστατευθεί αποτελεσματικά η προσωπικότητα και η ψυχική υγεία των ανηλίκων που συμμετέχουν σε τηλεοπτικές εκπομπές.
Όπως σημειώνει ο Φώτης Κουβέλης επικαλούμενος διεθνείς έρευνες και επιστημονικά δεδομένα τα παιδιά έως τα 8-9 χρόνια τους δυσκολεύονται να διαχωρίσουν τη φαντασία από την πραγματικότητα, καθώς ακόμα δεν έχουν ωριμάσει λειτουργίες στο κεντρικό νευρικό σύστημα, στο ψυχικό και πνευματικό τους πεδίο, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε πιθανές αρνητικές επιδράσεις. Η συμμετοχή παιδιών σε τηλεοπτικούς διαγωνισμούς προϋποθέτει, μεταξύ άλλων, τη δημόσια σωματική και ψυχολογική τους έκθεση και δοκιμασία, με αποτέλεσμα την αδυναμία χειρισμού της αναγνωρισιμότητάς τους, αλλά και της απόρριψης των συνομηλίκων τους σε περίπτωση αποτυχίας.
Ο Φώτης Κουβέλης υπογραμμίζει ότι παρά τα αιτήματα, τόσο από τον Συνήγορο του Πολίτη όσο και από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, δεν έχει ακόμα καταρτισθεί Κώδικας Ψυχαγωγικών Εκπομπών και, κατά συνέπεια, δεν υφίσταται επαρκές πλαίσιο προστασίας των παιδιών που καλούνται να συμμετάσχουν σε ψυχαγωγικές εκπομπές και τηλεπαιχνίδια ανάδειξης ταλέντων.

ΠΗΓΗ: Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes