24 Ιαν 2008

Παιδοφιλία, η μεγάλη πληγή!..

Κραυγή αγωνίας που αγγίζει τα όρια της απελπισίας για τα ανυπέρβλητα εμπόδια που ορθώνει ο ίδιος ο νόμος στην εξιχνίαση υποθέσεων που αφορούν φαινόμενα παιδοφιλίας, αυτοκτονιών και εκβιασμών μέσω του Ιντερνετ, "έβγαλε" χθες ενώπιον της Επιτροπής Ερευνας και Τεχνολογίας της Βουλής ο προϊστάμενος του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής κ. Μανώλης Σφακιανάκης.

Είμαστε με τα χέρια ψηλά», με την ανοχή του νόμου χορεύουν καθημερινά οι παιδόφιλοι στις πλάτες των παιδιών μας», ήταν μερικές από τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο κ. Σφακιανάκης για να καταδείξει το μέγεθος του προβλήματος που εντοπίζεται στο "δίχτυ προστασίας" που έχουν οι παιδόφιλοι λόγω του Νόμου 2225/94, ο οποίος δεν είχε προβλέψει την εγκληματική παραβατικότητα μέσω Ιντερνετ, και στο Προεδρικό Διάταγμα 47/2005 που έγινε καθ’ υπόδειξη της ΑΔΑΕ και το οποίο ουσιαστικά απαγορεύει την άρση του απορρήτου εκτός ελαχίστων περιπτώσεων.

Αφήνοντας κυριολεκτικά άφωνους τους βουλευτές, ο κ. Σφακιανάκης είπε ότι ο νόμος δεν προβλέπει το έγκλημα της παιδοφιλίας μέσω Ιντέρνετ και ότι ο εισαγγελέας μπορεί να παραγγείλει άρση του απορρήτου μόνον όταν εντοπίζονται τρία ίχνη, δηλαδή όταν υπάρχει οργανωμένο κύκλωμα άνω των τριών παιδεραστών!..

"Μόλις προχθές ένας πατέρας με τη 12χρονη κόρη του, κατήγγειλαν ότι η μικρή δεχόταν σεξουαλική παρενόχληση μέσω Διαδικτύου, αλλά ο εισαγγελέας στον οποίο απευθυνθήκαμε, μας είπε ότι δεν μπορεί λόγω του νόμου να προχωρήσει σε άρση του απορρήτου", αποκάλυψε ο επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ., λέγοντας ότι είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις που ενώ έχουν εντοπιστεί τα ίχνη του δράστη δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν επειδή απαιτείται άρση του απορρήτου.

Πάντως, ο κ. Σφακιανάκης αναφερόμενος στην παιδική πορνογραφία είπε ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε παραγωγή τέτοιου υλικού, ωστόσο υπάρχουν χιλιάδες διακινητές σκηνών παιδικού πορνό. "Εχουμε περιπτώσεις που κάποιοι από την Ελλάδα εντοπίστηκαν να παρακολουθούν on line σκηνές βιασμού παιδιών στη Φινλανδία έναντι του ποσού των 2.000 δολαρίων", ήταν μια από τις μαρτυρίες του κ. Σφακιανάκη που προκάλεσαν "σοκ" στα μέλη της Επιτροπής.

Ειδική αναφορά έκανε ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. και στον εθισμό που δημιουργείται στους νέους με τα Ίντερνετ-καφέ.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι γίνονται ακόμη και διαγωνισμοί μεταξύ των παιδιών για το ποιος θα καθίσει περισσότερες ώρες πάνω στον υπολογιστή, με μια μαθήτρια να έχει το ρεκόρ, αφού λέει ότι συμπλήρωσε μέσα σε έναν μήνα δεκαπέντε 24ωρα ασχολούμενη με το Διαδίκτυο!..

Ιδιαίτερη αίσθηση αλλά και ανησυχία προκάλεσε στους βουλευτές - μέλη της Επιτροπής η αναφορά του κ. Σφακιανάκη στο θέμα των αυτοκτονιών παιδιών μέσω Ιντερνετ. "Υπάρχει έξαρση του φαινομένου κι εμείς με διάφορες αλχημείες και πολύ μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε να αποτρέψουμε τρεις περιπτώσεις αυτοκτονιών μόνο μέσα στο πρώτο 20ήμερο του 2008", τόνισε, συμπληρώνοντας ότι από το 2006 υπήρξαν συνολικά 11 περιπτώσεις αποτροπής αυτοκτονιών.

Τέλος, ο κ. Σφακιανάκης αποκάλυψε ότι η υπηρεσία του δέχεται καθημερινά περίπου 10 καταγγελίες γονέων που είδαν την κόρη τους να εκτίθεται στο Διαδίκτυο σε προσωπικές στιγμές, από υλικό που έδωσε ο πρώην σύντροφός τους. "Εμείς μπορούμε να βρούμε το ηλεκτρονικό ίχνος του δυσφημιστή αλλά οι νόμοι μας απαγορεύουν να δούμε ποιος είναι", κατέληξε.


ΠΗΓΗ: ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μάλλον υπερβάλλει ο κύριος προϊστάμενος και μετονομάζει σε "δίχτυ προστασίας" την ανεπάρκεια τής υπηρεσίας του...

εγώ έχω δει σε φορουμάκια (όπου και ξεκατινιάζονται για γελοία προσωπικά θέματα) τούς αντμιν να ψαρεύουν σε χρόνο δτ τα προσωπικά δεδομένα τών ανεπιθύμητων και να τούς μπανάρουν στο διηνεκές ακόμα κι αν γράφουν από ιντερνετ-καφέ!

δεν μπορεί να πιάσει η υπηρεσία με τόσα μέσα έναν παιδόφιλο τού κερατά...?

ο κύριος προσιτάμενος είτε προσπαθεί να δικαιολογήσει την ανεπάρκεια τών μηχανισμών που διαθέτει (και νομίζω βαρύνονται και με κάποιες χοντρές γκάφες) είτε προσπαθεί να βρει δικαιολογίες για να επιβάλλει λογοκρισία και big-brother καταστάσεις!

Never-nobody-nothing είπε...

Asxeto alla Απιστευτο

http://potekaneistipota.blogspot.com/2008/01/blog-post_24.html

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes