13 Νοε 2007

Πρόγραμμα για ενσωμάτωση των αλλοδαπών

Το υπουργείο Εσωτερικών προωθεί την υλοποίηση ενός προγράμματος για την ενσωμάτωση των 800.000 αλλοδαπών που ζουν νόμιμα στην χώρα μας.
Στόχος του υπουργείου είναι, μεταξύ άλλων, οι αλλοδαποί που ζουν στην Ελλάδα να μπορούν να γράφουν και να μιλούν καλά την ελληνική γλώσσα.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το 58,22% των αλλοδαπών είναι Αλβανοί, ενώ για πρώτη φορά η ελληνική πολιτεία αναγνωρίζει ότι στην χώρα μας ζουν 200.000 παράνομοι μετανάστες. Παράλληλα, οι περιοχές με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση μεταναστών είναι η Αττική, η κεντρική Μακεδονία, η Πελοπόννησος, η Κρήτη και η Στερεά Ελλάδα.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης καλύπτει τη χρονική περίοδο 2007-2013 και διαρθρώνεται υποπρογράμματα, που αφορούν τόσο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και τον περιορισμό φαινομένων περιθωριοποίησης, ρατσισμού και ξενοφοβίας, όσο και στην πληροφόρηση, εξυπηρέτηση και συμβουλευτική υποστήριξη των υπηκόων τρίτων χωρών και τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους σε υπηρεσίες απασχόλησης, εκπαίδευσης, υγείας και στέγασης, πολιτισμού και λοιπά δημόσια αγαθά.
Οι δράσεις του προγράμματος, το οποίο έχει την ονομασία "ΕΣΤΙΑ" απευθύνονται σε όλους, ανεξαιρέτως, τους νόμιμα διαμένοντες υπηκόους τρίτων χωρών.
Όπως αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών, ανάμεσα στις βασικές προτεραιότητες βρίσκεται και η συνεργασία με τις χώρες προέλευσης των μεταναστών και η σύνδεση, για πρώτη φορά, του μεταναστευτικού φαινομένου με την ανάπτυξη και την πρόοδο σε όλου τους τομείς.


πηγή: Ant1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes