16 Νοε 2007

Πρώτη έκθεση παιδικού βιβλίου στην Ελλάδα

Μόλις τώρα η Ελλάδα αποκτά την πρώτη της έκθεση παιδικού βιβλίου παρ' ότι είναι μια χώρα στην οποία την τελευταία τουλάχιστον πενταετία η αγορά του παιδικού βιβλίου γνωρίζει μεγάλη άνθηση. Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΚΕΒΙ η αύξηση φτάνει το 62% και καταλαμβάνει σχεδόν το ένα τέταρτο (22,4%) της ελληνικής βιβλιοπαραγωγής, ποσοστό εντυπωσιακά υψηλότερο από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης αν δει κανείς ότι στη Γαλλία είναι 15,6%, στην Αγγλία 8,4%, στην Ισπανία 12,7%, στην Ιταλία 11,4%, ενώ στις ΗΠΑ το 11,8%.
Στις εγκαταστάσεις της Helexpo στο Μαρούσι ένας χώρος 3.000 τ.μ. ετοιμάζεται προκειμένου να φιλοξενήσει από την 1η έως τις 4 Φεβρουαρίου την πρώτη Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου. Κι από την πρώτη της κιόλας χρονιά η έκθεση θα φιλοξενήσει μια τιμώμενη χώρα, που φέτος είναι η Ολλανδία, που φημίζεται για τις παιδικές εκδόσεις της. Ως μια μεγάλη γιορτή βλέπει την έκθεση το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου που έχει αναλάβει τη διοργάνωση. Μια γιορτή αφιερωμένη στον ξεχωριστό κόσμο του παιδικού βιβλίου ικανή να μεταδώσει στα παιδιά και στους νέους τη χαρά της ανάγνωσης και να σταθεί γέφυρα ανάμεσα στους συγγραφείς και τους αναγνώστες, για να ανθήσει ένας καινούριος απέραντος κόσμος.
Ως εκ τούτου πέραν της βιβλιοπαραγωγής παιδικών και εφηβικών βιβλίων των τελευταίων ετών ο επισκέπτης, μικρός και μεγάλος, της έκθεσης θα έχει επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσει περισσότερες από 50 εκδηλώσεις, παιδικές παραστάσεις, συναντήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και εικονογράφους, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, εργαστήρια, εκθέσεις, με κεντρικό θέμα τη σχέση του βιβλίου με τις άλλες τέχνες (μουσική, κινηματογράφος, θέατρο, μουσική, ζωγραφική, χορός).
Παράλληλα σε ένα ειδικό περίπτερο θα εκτίθενται παλιά αγαπημένα παιχνίδια από τις δεκαετίες του '30, του '40 και του '50 καθώς και σπάνιες εκδόσεις της ίδιας περιόδου από τη συλλογή του ΕΛΙΑ. Εξαιρετικές εκδόσεις θα έχει την ευκαιρία να δει ο επισκέπτης και στο περίπτερο της τιμώμενης χώρας από την οποία έρχεται επίσης η πολυταξιδεμένη έκθεση "Dutch Treats" που περιλαμβάνει 84 έργα 13 σύγχρονων Ολλανδών εικονογράφων και η οποία έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές στη Νέα Υόρκη και άλλες πόλεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης όπου έχει ήδη παρουσιαστεί.

ΠΗΓΗ: Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes