12 Οκτ 2007

Παρέμβαση της ΟΛΜΕ για την επιλογή των Διευθυντών των σχολικών μονάδων

H ΟΛΜΕ με επιστολή της για την επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων απευθύνει την ακόλουθη έκκληση προς όλα τα αιρετά μέλη των ΠΥΣΔΕ της χώρας:
Αγαπητοί συνάδελφοι
για να ελαχιστοποιηθούν τα περιθώρια υποκειμενικής, αυθαίρετης, άδικης, μη ελέγξιμης και τυπικά ανίσχυρης, κατά το μάλλον ή ήττον, κρίσης των υποψηφίων διευθυντών σχολικών μονάδων κατά τη διαδικασία της συνέντευξης και σε εφαρμογή του σχετικού με την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης υπομνήματός μας (16.5.06: http://olme-attik.att.sch.gr/files/ypomn/ypomstel160506[1].pdf ) προς το ΥΠΕΠΘ, το οποίο επανακαταθέσαμε πρόσφατα στη νέα πολιτική ηγεσία του, σας προτείνουμε τα εξής:
1. Οι ερωτήσεις που θα διατυπώνετε προς τους υποψηφίους πρέπει να είναι ουσιώδεις και απλύτως σχετικές με το αντικείμενο για το οποίο αυτοί κρίνονται. Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις να καταγράφονται. Να αξιολογείτε, επίσης, συγκεκριμένα κριτήρια, καθένα από τα οποία να μοριοδοτείται ξεχωριστά.
2. Να αυτοεξαιρεθείτε από τη συμμετοχή σας στη διαδικασία επιλογής των διευθυντών σχολικών μονάδων, όταν σεις οι ίδιοι /ες ή ο / η σύζυγος ή άλλο συγγενικό πρόσωπο (σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις) είναι υποψήφιος /α διευθυντής / ντρια
3. Μετά το πέρας της διαδικασίας επιλογής των Δ/ντών σχολικών μονάδων να δημοσιοποιήσετε προς τα Δ.Σ. των οικείων ΕΛΜΕ την αναλυτική βαθμολογία καθενός από τους υποψηφίους σε ό,τι αφορά στη συνέντευξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes